loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament de TGN va atendre l'any passat una setantena de famílies vulnerables de SPiSP i de Sant Salvador

El Circ Ciutat dimarts, 03 d'abril de 2018

Una setantena de famílies vulnerables dels barris de Sant Pere i Sant Pau i de Sant Salvador van ser ateses per l’Ajuntament de Tarragona durant l'any passat. Es va tractar d'una acció que tenia com objectiu disminuir la factura energètica mitjançant diverses accions, com baixar la potència, aplicar la discriminació horària i estudiar si les persones ateses es podien acollir el bo social.

Foto: Mauri

La iniciativa va permetre la millora dels subministraments d’aigua, gas natural i electricitat, mitjançant la col·laboració de la Fundació Smart i del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona, que hi va dedicar un professional. Aquesta acció va comptar amb el suport de les comercialitzadores que van posar al servei de l’Ajuntament una atenció especifica per al bon desenvolupament del projecte.

L’atenció va consistir en fer un assessorament personalitzat, interpretar les factures, donar consells d’estalvi i eficiència energètica, informar dels ajuts existents i tramitar els canvis convenients als usuaris amb les companyies. Tot plegat es realitza als centres cívics de Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau. De les 70 famílies ateses es van tramitar 33 bons socials; 30 de discriminació horària i 7 per reduir la potència.

La consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, ha anunciat que “a partir del mes de maig aquest programa d’assessorament energètic s’estendrà a tota la ciutat, deixarà de ser una prova pilot, i serà permanent en el temps”. També ha concretat que durant el 2016, l’Institut Municipal de Serveis Socials va donar 783 ajuts per llum, aigua i gas i, durant el primer semestre del 2017, en va concedir 428. La despesa municipal del 2016 per aquests ajuts va ser de 84.410 € i de 42.238 €, durant el primer semestre del 2017. A més, ha destacat que durant el 2016 el serveis socials de l’Ajuntament van tramitar 76 informes de vulnerabilitat que es van comunicar a les empreses subministradores d’energia i, durant el primer semestre del 2017, se’n van comunicar 183.

La iniciativa d’assessorar energèticament a persones vulnerables va néixer a la Taula de Pobresa Energètica de Tarragona i Reus que és un espai de planificació, coordinació i recerca d’alternatives i solucions que garanteixen el consum energètic de les famílies amb vulnerabilitat. Des dels ajuntaments de Tarragona i Reus es treballa de manera conjunta el tema de la pobresa energètica i tenen connexió estreta amb la Taula del Govern de la Generalitat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar