loader
menu

CIUTAT

Neix a TGN un espai per combatre l'onada repressora de l'Estat

El Circ Ciutat dimecres, 04 d'abril de 2018

La defensa dels drets bàsics, de les llibertats individuals i col·lectives, del dret de vot, del dret de vaga i de les llibertats d’expressió i d’opinió. Amb aquests objectius, el Pla de la Seu ha estat escenari de la presentació de la campanya "Tarragona no té por"; un espai per combatre, de manera pacífica i democràtica, la repressió viscuda a la ciutat i a tot el País durant l'1 i 3 d'octubre i també el passat 8 de novembre, amb motiu de la Vaga General.

Imatge de la presentació de la campanya "Tarragona no té por". Foto: Tarragona no té por

Amb cartells on es podia llegir "Tarragona no té por" i "Més vives que mai", els impulsors d'aquest nou espai de defensa de les llibertats més bàsiques han recordat que a la ciutat de Tarragona hi ha més de 20 persones que actualment es troben encausades per defensar les urnes, el dret a vaga i la llibertat d'expressió. Per aquest motiu, han fet una crida "a sumar a nivell local totes les persones atacades per l’Estat, totes les que veiem negats els nostres drets bàsics i perseguides les nostres llibertats, per tal d’aturar l’aparell repressor de l’Estat."

La campanya, que també porta com a lema "Continuem defensant les nostres llibertats” , busca l'adhesió d'organitzacions socials, entitats diverses (culturals, de cultura popular i de qualsevol mena), partits i sindicats per moure el teixit social tarragoní davant de la repressió de l’Estat i de les forces i cossos de seguretat durant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre, així com de la manifestació del 3 d'octubre, i de la vaga del 8 de novembre.

Els impulsors de la campanya han anunciat que en breu obriran un espai per tal que els tarragonins i les tarragonines que es van sentir agredides durant els dies esmentats puguin aportar imatges i documents que ho acreditin i ho corroborin, "per tal que no es pugui obviar la realitat ni manipular-la".

La campanya: punts bàsics

1- Anunciem la creació d’un espai per tal de defensar-nos davant la repressió desfermada a la ciutat, i a tota Catalunya, després de l’1 d’octubre, el 3 d’octubre i el 8 de novembre. En aquests moments, més de 20 tarragonines i tarragonins es troben encausats per defensar les urnes, el dret a vaga i la llibertat d’expressió.

2.- L’origen d’aquesta macro causa a la ciutat cal situar-lo en el referèndum d’autodeterminació que va tenir lloc l’1 d’octubre. En aquell moment, la ciutadania va sortir massivament a votar i a defensar els col·legis electorals, marcant una fita històrica de mobilització massiva i d’autoorganització popular. Aquell dia, la repressió policial de l’Estat va ser molt dura; totes recordem les imatges de les carregues policials patides a la plaça Imperial Tàrraco, l’assalt a l’Institut Tarragona, per exemple, les destrosses de col·legis electorals i la intimidació constant durant tot el dia en els diferents centres de votació.

3.- En un segon episodi el 3 d'octubre en el marc de la Vaga General, milers de persones es varen organitzar per sortir al carrer i plantar cara a la repressió i en defensa dels drets més bàsics d'una suposada democràcia. Aquell 3 d'octubre, vàrem omplir els carrers de lluita, dignitat i determinació. Molt possiblement, la vaga general del 8 de novembre també comportarà repressió, ja que l’Estat ha pres aquest camí com a única forma d’aturar el moviment popular a Catalunya.

4.- A això, cal sumar-hi els casos relacionats amb la llibertat d'expressió i d’informació, ja que companys i companyes de la nostra ciutat estant sent investigats per facilitar l'accés a la informació del referèndum o per expressar opinions polítiques a les xarxes.

5.- La repressió s’ha convertit en la forma única que té l’Estat per aturar els moviments populars a favor de les llibertats nacionals i socials, els moviments que defensen la lliure determinació del poble, la vaga general com a element de lluita i les llibertats de pensament i d’expressió. Ja no és només que no ens vulguin organitzats al carrer, és que ja ni tant sols podem garantir un dret tant mínim com el d'expressar la nostra opinió o ajudar a que tothom estigui informat.

6.- És per tot això que hem decidit fer el pas i organitzar-nos per defensar-nos plegades, totes alhora, sense por i amb el convenciment que juntes ho podem tot.

7.- Fem una crida, des de Tarragona, a sumar a nivell local totes les persones atacades per l’Estat, totes les que veiem negats els nostres drets bàsics i perseguides les nostres llibertats, per tal d’aturar l’aparell repressor de l’Estat.

8.- És per això que en breu farem públic un manifest amb adhesions d’entitats i persones de tot tipus de la ciutat i de la resta del món per tal d’aturar el règim autoritari que s’està construint en aquests moments i en defensa de els llibertats bàsiques

9.- La campanya té l’objectiu de sumar organitzacions socials, entitats diverses (culturals, de cultura popular i de qualsevol mena), partits i sindicats per moure el teixit social de la ciutat davant de la repressió de l’Estat.

10. Aquesta campanya s’aplega sota els lemes “Tarragona no té por” i “Continuem defensant les nostres llibertats” i vol ser un paraigües sota el qual ens poguem aplegar les persones i entitats que defensem els drets bàsics, les llibertats individuals i col·lectives, el dret de vot, el dret de vaga i les llibertats d’expressió i d’opinió.

11.- Per tal de fer un recompte complet dels casos de repressió que s’han donat a la ciutat i es vagin donant, obrirem ben aviat un espai per recollir imatges sobre aquests casos repressius per tal que no es pugui obviar la realitat ni manipular-la, tal com estan fent en aquests moments diversos mitjans de comunicació.

12.- Us demanem que participeu en les mobilitzacions antirepressives de la nostra ciutat! Si sou investigats, acusats o encausats per algun cas lligat amb aquests fets poseu-vos en contacte amb nosaltres.

13. Pel que fa al tema de les declaracions relacionades amb el cas del 3 d’octubre, es respondran demà matí a les nou del matí a la porta dels jutjats de Tarragona. L’estratègia de la defensa s’explicarà demà allà que és on es produirà.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar