loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament per fi reacciona amb les esquerdes de l'Amfiteatre

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 06 d'abril de 2018

D'urgència i a corre cuita. Així actuarà l'Ajuntament de Tarragona a l'Amfiteatre romà perquè les esquerdes aparegudes en la part del mur posterior de la grada afegida l'any 1979 no vagin a més. Tot i que el consistori assegura que va tenir constància de les esquerdes el passat mes de febrer, la realitat és que ho sabia des de fa molt més temps. "Em van dir que em dediqués a fer la meva feina i em van reubicar", ha explicat al Circ un empleat que va denunciar l'aparició de les esquerdes fa més d'un any. "Això se sabia des de fa almenys dos anys, gràcies a la vigilància de tècnics...", insisteix l'empleat.

Foto: circdetarragona.com

La versió de l'Ajuntament, però, és que les esquerdes van aparèixer el passat mes de febrer, i des de llavors, per precaució, es va fer un perímetre de seguretat i es va decidir tancar al públic l'accés a l'arena. Al mateix temps, també es van col·locar testimonis de guix que s’han anat controlant.

Des del consistori ara han comprovat que els testimonis s’han esquerdat i atès el perill de que s’esfondri aquesta part de la grada, que dona al Vial Bryant, s'actuarà per la via d’emergència. La setmana vinent s’apuntalarà el mur amb una bastida i se senyalitzarà un perímetre de seguretat per evitar-hi l’accés.

Malgrat tot, l’Amfiteatre continuarà obert de manera gratuïta, com ja ho va estar per Setmana Santa, i mentre no es pugui accedir a l’arena. Per solucionar-ho, a finals d’abril, s’instal·larà una estructura tubular que permetrà l’accés provisional.

A un mes i escaig que comenci Tarraco Viva, des de l'Ajuntament han informat que "en cap cas corre perill la celebració, en aquest indret, dels actes del festival Tarraco Viva".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar