loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La deixadesa de l'Amfiteatre surt a escena

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 09 d'abril de 2018

Les urgències que li han entrat a l'Ajuntament de Tarragona per arreglar les esquerdes a l'Amfiteatre han tornat a posar de manifest que la cura que té dels seus espais patrimonials deixa bastant que desitjar. I més, després que en un article al Circ, l'arqueòleg César Pociña va explicar que ja va denunciar l'existència d'aquestes esquerdes l'estiu de 2016, sense que ningú li fes cas, i el que és pitjor, que li diguessin "admiro tu amor por las piedras, pero a partir de ahora dedícate a tu trabajo". Pociña va treballar com a funcionari interí d'aquest espai amb funcions de subaltern vigilant.

Foto: circdetarragona.com

En base al que explica Pociña en el seu article "Grietas en el Anfiteatro", el grup municipal de la CUP s'ha posat les mans al cap amb la deixadesa que té l'Ajuntament amb una de les seves joies patrimonials. Els cupaires han expressat el seu “malestar per uns fets que no han passat com a conseqüència d’un terratrèmol sinó per la deixadesa continuada d’un equip de govern que no preveu les necessitats del patrimoni històric que gestiona i només el té en compte a nivell d’‘indústria turística’”.

Segons la formació independentista, si no és així no s’explica que “unes deficiències estructurals com aquestes no fossin detectades i solucionades amb més temps”. Consideren “molt preocupant les informacions que es recullen en l’article segons les quals quan l’arqueòleg Pociña va denunciar per escrit l’existència de les esquerdes, no només no se li va fer cas, sinó que a més a més se li va demanar ‘que no s’hi posés’”. Des de la CUP volen saber “per què no es va fer cas dels advertiments de Pociña i per què es diu que no se’n sabia res fins a aquest any”. Constaten, a més, que formularan aquestes preguntes en el proper plenari, tot i que demanen “explícitament que es respongui a aquestes preguntes com més aviat millor, no només a nosaltres sinó a totes les tarragonines i tarragonins”.

D'altra banda, la formació independentista afirma que “resulta curiós que, en el moment en què l’Amfiteatre apunta ruïna, aquest monument hagi estat triat per la campanya de promoció internacional Turespaña” i dubten de si “es tracta d’una premonició o de pura casualitat”. Els anticapitalistes també consideren que “aquesta campanya de promoció turística s’hauria d’adequar a la realitat, ja que, junt amb els hashtags utilitzats #VisitSpain, #Catalonia i #Tarragona, se n’inclou un d’equivocat, concretament #TeatroRomano, que caldria rectificar per no fer publicitat a partir d’una mentida”.

Per a C's, "falta de responsabilitat i deixadesa"

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) també ha sol·licitat una explicació urgent amb els tècnics de l'ajuntament després de l'anunci del govern local de divendres passat, a corre cuita, en què es parlava d'un possible perill d'esfondrament a l'Amfiteatre. El seu portaveu, Rubén Viñuales, ha recordat que "fa més d'un any, l'equip de govern va advertir sobre unes esquerdes a la comissió de cultura però es va assegurar que no hi havia risc per a l'estructura". Tanmateix, la formació taronja va exigir que "es prenguessin les mesures oportunes amb caràcter urgent al tractar-se d'un element únic i d'un valor patrimonial incalculable".

Per això, Viñuales ha titllat la situació de "falta absoluta de responsabilitat i deixadesa de les funcions davant un element patrimonial històric de la ciutat tan important", i ha instat a l'equip de govern a "donar a conèixer els detalls de l'estat i situació real de l'amfiteatre el més aviat possible".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar