loader
menu

CIUTAT

El Campus Catalunya de la URV llueix el groc de la llibertat només durant unes hores

El Circ Ciutat dimarts, 10 d'abril de 2018

El Campus Catalunya de la URV es va tenyir de groc durant unes hores en defensa de la llibertat dels presos polítics. Desenes d'estudiants van participar ahir al migdia en un acte que va omplir de llaços grocs als arbres, les reixes i diversos elements que conformen l'interior del Campus ubicat a l'avinguda Catalunya de Tarragona.

Fotos: Marta Viñas

Fotos: Marta Viñas

Fotos: Marta Viñas

Fins i tot van penjar una gran pancarta en la qual es reclamava llibertat per als presos polítics. La tonalitat groga, símbol de la petició de llibertat per a les persones empresonades i contra la repressió de l'Estat espanyol, va desaparèixer al cap d'unes hores, quan un grup de joves va procedir al seu desmantellament cap a quarts de nou del vespre. No en van deixar ni un. Segons ha pogut saber El Circ, les persones que van estripar i trencar tots els llaços grocs del Campus anaven encaputxats i un d'ells portava una màscara.

Tot i que el novembre de l'any passat, el claustre de la Universitat va aprovar una declaració institucional en què urgia la retirada de les accions penals iniciades contra dirigents polítics catalans i representants d’entitats ciutadanes, l’alliberament dels empresonats i “l’inici d’un diàleg sense condicions prèvies per trobar la solució adient a un problema polític que s’arrossega des de fa anys”, des de la mateixa Universitat han evitat valorar, tant la col·locació com la posterior retirada dels símbols grocs, insistint que tot va tenir lloc mentre el Campus va estar obert.

No és el primer cop que la llibertat d'expressió dels estudiants de la URV es veu coartada. A finals de març, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SPEC) de Tarragona va desplegar una pancarta al balcó del CRAI del mateix Campus Catalunya on es mostraven els presos polítics, i al cap d'unes hores havia desaparegut. El SEPC va denunciar que qui ho havia fet havia estat un treballador de l’Oficina d’Orientació del mateix Campus Catalunya, encaputxat i amb ulleres de sol.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar