loader
menu

CIUTAT

Olga Ricomà: 'No soc una persona d'odi'

El Circ Ciutat dimecres, 11 d'abril de 2018

“No sóc una persona d’odi”. Això és el que ha dit al jutge la tarragonina Olga Ricomà, després de comparèixer acusada d’un delicte d’odi per haver penjat al balcó de casa seva una pancarta on es llegia el missatge "Police go home" després dels fets de l'1-O i de penjar alguns comentaris a les xarxes.

La tarragonina, filla del portaveu d'ERC a l'Ajuntament, ha declarat avui davant del jutjat número 2 de Tarragona acusada d'un delicte d'odi. El seu advocat, Ramon Maria Sans, ha explicat que han demanat el sobreseïment de la causa. Ricomà ha insistit que no es considera una persona d'odi i que la pancarta "Police go home" i els missatges a les xarxes els va fer d'una manera pacífica, per la "tristesa" que li va provocar la violència policial de l'1-O.

La filla del portaveu d'Esquerra a l’Ajuntament de Tarragona només ha contestat a les preguntes del seu advocat defensor, Ramon Maria Sans, qui ha explicat que han presentat un escrit demanant el sobreseïment de la causa.

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

El defensor de Ricomà, membre del col·lectiu Juristes per la República, ha argumentat les raons per les quals han demanat el sobreseïment, i que es basen en tres pilars: el text de la pancarta i els comentaris a les xarxes "no comporten odi a ningú"; l’abús a l’hora d’interpretar l'article 510 del Codi Penal on es tipifica el delicte d’odi i la llibertat d'expressió. En aquest últim punt, l'advocat de Ricomà considera que "va més enllà del puguis dir i també empara la llibertat i el dret a crítica, que també està reconegut pel Tribunal Constitucional".

L'advocat de Ricomà ha insistit que l'esmentat article 510 del Codi Penal pretén protegeix" les minories més vulnerables i no els col·lectius amb vinculacions institucionals". Per aquest motiu, entén que l’actitud d’Olga Ricomà s’enquadra en la llibertat d’expressió i opinió, i per això han demanat el sobreseïment.

L'acusada, per la seva banda, ha deixat clar que quan va penjar la pancarta no va voler ofendre ningú, i que només volia manifestar la seva tristesa després de la violència policial de l'1-O. "Tot “el que vaig escriure va ser de manera pacífica, ha matisat.

Més d'un centenar de persones esperaven Ricomà a la sortida dels jutjats i un cop ha acabat la seva declaració li han enviat el seu suport amb crits de "llibertat d'expressió" i de "no tinc por". Pancartes, llaços grocs i cartells amb la cara del mistre franquista Arias Navarro on es llegia "Españoles Franco ha vuelto" s'han vist entre les persones que han volgut fer costat a Olga Ricomà. També representants d'ERC, de la CUP, del PdeCAT i d'altres moviments sobiranistes s'han apropat fins els jutjats per transmetre ànims a l'acusada.

Consulta la pàgina de facebook del Circ per veure un vídeo sobre la compareixença d'Olga Ricomà.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar