loader
menu

CIUTAT

Rescaten de l'oblit la idea de crear la policia de barri

El Circ Ciutat dijous, 12 d'abril de 2018

Tot i que estava inclosa dins del programa electoral del PSC, la policia de barri continua sense existir a Tarragona. Per aquest motiu, el grup municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) ha recuperat la iniciativa i en el proper plenari proposarà que s'implementi. “És un element bàsic de seguretat i convivència que existeix en nombroses ciutats amb resultats d’èxit, hem d’apostar per una policia de referència que a través de la proximitat aconsegueixi que el conjunt de la ciutadania es corresponsabilitzi de la seguretat i de la cohesió social”, ha explicat el portaveu del PDeCAT, Dídac Nadal.

Foto: circdetarragona.com

“Fa molts anys que nombroses entitats veïnals i ciutadans en particular reclamen més presència policial per minimitzar la percepció d’inseguretat que es viu en diverses zones i vetllar per la prevenció i la bona convivència”, ha recordat Nadal, que ha posat d’exemple els furts gairebé diaris en mans de carteristes a la Part Alta, l’incivisme que es viu a barris com el Serrallo i Campclar, l’increment de robatoris a habitatges i a vehicles tant a Ponent com a Llevant i els últims episodis de violència viscuts a la Part Baixa.

Per al PDeCAT, l'objectiu és clar: "Incrementar la proximitat entre els agents i la ciutadania, anticipar-se als conflictes i intervenir de forma ràpida i eficaç davant de la resolució de problemàtiques”, motiu pel qual demanen "que dos agents de la Guàrdia Urbana passin a convertir-se en el referent de cada un dels barris de la ciutat, que es creï una relació continua de proximitat entre els agents i la ciutadania amb mètodes de treball encaminats a vetllar per la prevenció, la seguretat i la convivència”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar