loader
menu

CIUTAT

Demanen el desmantellament immediat del Jardí Vertical

El Circ Ciutat divendres, 13 d'abril de 2018

Vist des de fora, pot passar desapercebut, però contemplar els budells del Jardí Vertical de la Tabacalera és un exercici que pot arribar a provocar fàstig, i sobretot vergonya aliena, molta vergonya aliena. Brutícia i deixadesa acompanyen, des de fa anys, aquesta estructura icona del projecte smart city tarragoní, i que comporta una despesa anual de manteniment d'uns 60.000 euros. Això és el que ha denunciat el grup municipal de Ciutadans a Tarragona, que ja ha instat l'equip de govern local a desmantellar-lo, tot alertant del dispendi que suposa la seva 'conservació' i alhora denunciant que "el funcionament és manifestament millorable".

Una imatge de l'interior del Jardí Vertical. Foto: circdetarragona.com

El portaveu de C's al consistori, Rubén Viñuales, ha recordat que "l'estructura del jardí vertical i la pantalla gegant van costar més de 3 milions d'euros als ciutadans el 2012 i s'enquadraven en el projecte Tarragona Smart City". En concret, van ser 3,3 milions d'euros, finançats amb els ajuts concedits per un pla durant el govern de Zapatero.

Tanmateix, "la utilitat de l'espai i les instal·lacions ha estat en dubte des de el principi, ja que ha tingut nombroses avaries i la pantalla gegant ha estat espatllada dia sí i dia també", tal com ho avala un informe encarregat per l'agrupació local de Ciutadans a Tarragona l'any 2014, quan encara no formava part del Consistori.

Des de Ciutadans han recordat a l'equip de govern que "les ciutats intel·ligents són les que estan netes, cohesionades i són habitables", i que "el jardí vertical i la pantalla gegant de la Smart City evidencien un fracàs més de la deriva de l'equip Ballesteros". Critiquen, a més, que "no comporta cap benefici per a la ciutat" i que el seu manteniment i les reparacions "només suposen una despesa innecessària i supèrflua".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar