loader
menu

CIUTAT

TGN debatrà la reordenació de la publicitat en el mobiliari urbà

El Circ Ciutat dilluns, 16 d'abril de 2018

La invasió de publicitat en llocs no autoritzats és una realitat en el mobiliari urbà de Tarragona. Fanals, murs, portes de comerços tancats o de blocs deshabitats... Qualsevol emplaçament serveix per penjar cartells, octavetes i tot tipus de material en que es publicita alguna activitat, sense que, de moment, hi hagi cap normativa que ho reguli. Per aquest motiu, en el proper plenari de l'Ajuntament es debatrà sobre aquest assumpte, que preocupa al grup municipal d'Units per Avançar, per al qual "el context actual evidencia una sensació de deixadesa".

Fotos: Grup municipal Units per Avançar

Fotos: Grup municipal Units per Avançar

El grup proposarà instal·lar les anomenades “columnes Morris” o “pirulís”, un dels primers elements de mobiliari urbà publicitari, que va néixer a la segona meitat del segle XIX a Berlin i que avui dia es troben a moltíssimes ciutats, tant del nostre entorn com d’arreu (n’hi ha a municipis tan heterogenis com Barcelona, Berlín, París, o també Reus, Sant Cugat del Vallès, entre molts d’altres). "Són un suport digne, amb una superfície considerable per fixar els cartells i ben visible des de tots els angles, que serveix per evitar que els cartells es fixin indiscriminadament en qualsevol lloc i el paisatge urbà agafi un aspecte descuidat i brut", asseguren des d'Units per Avançar, representats pel regidor Josep Maria Prats.

"A part de contribuir a millora la imatge de la ciutat, les columnes publicitàries són una eina important de comunicació d’esdeveniments culturals i socials, i permeten visualitzar la tasca de les entitats, conformant-se com un espai de comunicació i expressió tant institucional com ciutadana", insisteix Units per Avançar, que assegura que "les columnes Morris constitueixen un objecte mobiliari d’interès turístic, tant per la seva tradició històrica com pel seu disseny, convertint-se en un referent identificador del paisatge urbanístic."

En la moció que defensaran en el proper plenari també es proposa que sigui una iniciativa "sostenible econòmicament per la ciutat", tot recordant que el projecte "es podria autofinançar amb concessions o publicitat" i "que en l’execució del projecte es tingui en compte la possibilitat que els agents socioculturals i artístics de la ciutat hi puguin participar."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar