loader
menu

CIUTAT

Música per la llibertat

El Circ Ciutat dilluns, 16 d'abril de 2018

Música per a reivindicar la llibertat dels presos i perquè els exiliats puguin tornar a casa. Un miler de persones s'han aplegat aquesta tarda a la rambla Companys de Tarragona en un concert reivindicatiu per demanar llibertat per als Jordis, empresonats avui fa sis mesos, i per a tots els diputats que també estan privats de llibertat a les presons d'Estremera, Soto del Real i Alcalá Meco.

Un miler de persones assisteixen al Concert per la llibertat de Tarragona; un acte organitzat per l'ANC i Òmnium que ha servit per demanar l'alliberament dels Jordis i dels diputats del Parlament.

L'acte, organitzat per l'ANC i Òmnium Cultural del Tarragonès, ha servit perquè les peticions de llibertat per als presos i la crítica cap a l'Estat i a la justícia espanyola es combinessin amb músics del territori. A dos cançons per intèrpret, la tarda ha anat alternant la músuca amb crits espontanis de llibertat. Kandi Álvarez, Montse Castellà, Joan Rovira, Maria Jacobs, Joan Reig, José Galdrán, Sergi Esteve, Domi Garcia, Jómiv, Olga Pes, Aitor Cugat (Xeic) i Pemi Rovirosa han posat sonoritat a una tarda en la qual també han estat presents els dirigents territorials i nacionals de l'ANC i Òmnium.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: @anctarragona

Fotos: @anctarragona

La nova presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzié, ha aprofitat l'acte per llegir la carta que Jordi Sánchez els va enviar amb motiu de la manifestació del passat diumenge a Barcelona. Des d'Òmnium s'ha fet el mateix amb el manuscrit enviat per Jordi Cuixart, també coincidint amb la gran manifestació viscuda a la Ciutat Comtal.

D'entre els músics, Joan Reig ha fet ironia referint-se al "xalet d'en Millo", ja que el concert s'ha celebrat just al costat de la seu de la Subdelegació del Govern espanyol a Tarragona. El músic de Constantí, que ha rescatat de l'armari l'americana groga que duia fa anys amb els Pets, ha deixat clar que "jo no l'odio pas, a en Millo".

La jornada ha acabat amb una versió molt particular de L'Estaca, cantada per tots els músics participants, i tot seguit, Els Segadors ha servit per posar fi a l'acte.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar