loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament oprimeix les llibreries de TGN per la Diada de Sant Jordi

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 20 d'abril de 2018

Les llibreries de Tarragona han tornat a mostrar el seu desacord amb l'Ajuntament després que els ha comunicat que els reduiran l'espai de parada de llibres durant la Diada de Sant Jordi. En un comunicat conjunt, les llibreries La Capona, la llibreria Adserà i la llibreria La Rambla, han denunciat l'actuació del consistori, que consideren que afavoreix la competència deslleial.

Foto: circdetarragona.com

A més, els tres establiments que venen llibres durant tot l'any critiquen que l'Ajuntament els hagi fet aquesta comunicació quan queden només tres dies per la Diada de Sant Jordi, i "per telèfon i sense donar cap opció al al diàleg i al pacte", i "després d’haver demanat el permís amb un mes d’antel.lació".

Les tres llibreries tarragonines critiquen la manera de fer del consistori, tot recordant que ja tenien els llibres comprats per a la capacitat d'espai i alerten de la gravetat que suposa que qui hagi pres la decisió sigui el departament de via pública i no pas ningú de l'àrea de Cultura: "No ens poden igualar als oportunistes que aprofiten el dia per afegir-se i fer caixa. És menysprear l'esforç que estem fent tot l'any."

Els tres establiments insten el consistori a ampliar l'espai per a parades fins el balcó, i consideren que "hi ha solucions, però no les volen pactar. El negar-se absolutament a parlar amb nosaltres és ofensiu i decebedor. "

El comunicat

"Enguany –un cop més- l’Ajuntament de Tarragona ha decidit reduir l’espai de parada de les llibreries de Tarragona (La Rambla, La Capona i Adserà).

Després d’haver demanat el permís amb un mes d’antel.lació, han esperat a avui per dir-ho, per telèfon i sense donar cap opció al diàleg i al pacte, a trobar altres sol.lucions, que no sigui reduir-nos l’espai.

Diuen que tots som iguals. NO, no és cert. No tothom té l’espai que tenim nosaltres dedicat al llibre durant tot l’any, No tots els que posen parades tenen personal qualificat tot l'any, mantenen la diversitat de lectura tot l'any, especialització, recomanació, encàrregs fàcils i difícils... .al darrera hi ha tot un treball professional que s’ha de valorar.

No ens poden igualar als oportunistes que aprofiten el dia per afegir-se i fer caixa. És menysprear l'esforç que estem fent tot l'any. És afavorir la competència deslleial.

Ja teníem els libres ja comprats per la capacitat d’espai, encaixats amb tota la feina que suposa, taules, personal extra.... la persona que decideix això, sigui qui sigui, no hauria de ser d’ocupació pública sinó de cultura. Algú que tingui una mica de sensibilitat pel nostre sector. Que tingui consciència de l’important que és mantenir oberta la xarxa de petites llibreries al nostre país. I si, és clar que si que St.Jordi és un dia clau i important. Treballem durant mesos abans i després perquè vagi bé i ens permeti mantenir la llibreria al 100%.

Si no hi ha espai, que l'ampliin fins el balcó, no cal que ens redueixin metres. Hi ha sol.lucions però no les volen pactar. El negar-se absolutament a parlar amb nosaltres és ofensiu i decebedor. "


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar