loader
menu

CIUTAT

Les deficiències estructurals del local obliguen els Xiquets de TGN a traslladar els seus assajos al recinte firal

El Circ Ciutat divendres, 20 d'abril de 2018

Les deficiències estructurals detectades al local dels Xiquets de Tarragona, ubicat al número 1 del carrer Santa Anna, han obligat a traslladar els seus assajos al recinte firal del Palau de Congressos. La mesura, de caràcter preventiu i que de moment s'allargarà durant una setmana, l'han pres, de mutu acord, tant l'Ajuntament com la colla matalassera després que el consistori va decidir tancar el local en base als informes dels tècnics municipals.

Foto: facebook de la Colla Castellers Xiquets de Tarragona

La inspecció de l’edifici, del tot incompatible amb l'activitat que duu a terme la colla, forma part dels treballs iniciats per l’Ajuntament per realitzar una remodelació necessària del local, tal com ha explicat la consellera de Cultura, Begoña Floria: “Es tracta d’un edifici antic que cal renovar i actualitzar per adaptar-lo a les necessitats de l’activitat que realitzen els Xiquets i, en aquest sentit, estem treballant”.

La consellera ha explicat que “érem conscients que alguns dels espais del local podrien veure’s afectats en el seu ús, mentre es realitzaven les cates i els estudis previs per a la reforma, i s’estava parlant amb la direcció de la colla per poder-ho coordinar. Lamentablement hem hagut d’actuar d’urgència després de la darrera inspecció”. Ahir es van detectar que els testimonis de control col·locats en unes esquerdes de la façana havien cedit, per la qual cosa, els arquitectes van determinar que l’ús com a local d’assaig de la Colla Castellera no és compatible amb les patologies estructurals observades. “Sé que és una decisió difícil arran d’una situació sobtada, però la seguretat és el primer”, ha dit Floria.

“El compromís del Govern és fer una anàlisi en profunditat de la situació per dur a terme les actuacions necessàries perquè el local municipal del carrer Santa Anna continuï sent el d’assaig de la colla dels Xiquets de Tarragona” ha assegurat la consellera. Mentrestant, aquest mateix divendres i durant uns dies es reubicarà la colla al Recinte Firal del Palau de Congressos perquè pugui dur a terme l’activitat, a l’espera de trobar un emplaçament definitiu mentre durin els treballs necessaris per rehabilitar el local del carrer Santa Anna.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar