loader
menu

CIUTAT

Adéu al projecte d'hotel de cinc estrelles a Ca L'Ardiaca

El Circ Ciutat dimarts, 24 d'abril de 2018

Adéu al projecte d'hotel de luxe que estava previst a Ca L'Ardiaca. Després dels reiterats incompliments per part de l'empresa propietària de l'immoble, la promotora aragonesa Desarrollos Arbe, i que fins i tot l'alcalde Ballesteros hagi assegurat per activa i per passiva que "cosiria a multes" els seus propietaris si no complien, l'Ajuntament de Tarragona ha pres una decisió que posa punt i final a un projecte que s'arrossega des de fa quasi una dècada.

Foto: circdetarragona.com

El consistori ha anunciat que en la Junta de Govern d'aquest dijous 26 d'abril s'acordarà la venda forçosa de les finques incloses al Registre municipal de solars situades al Pla de la Seu, números 2 i 10, on està ubicat l'edifici gòtic, mitjançant una licitació. La raó és que la propietat ha incomplert les reiterades ordres d’execució d’arranjament de l’edifici dictades des del consistori.

Ca l’Ardiaca està inclosa en el Registre municipal de solars per decret de l’alcaldia del 5 d’agost de 2015 i el 15 d’octubre de 2017 va finalitzar el termini de venciment de dos anys previst per la llei per procedir a l’expropiació, la venda o la substitució forçoses.

Mentre no es desencalla la situació, Ca l'Ardiaca segueix recoberta de la ja famosa bastida per garantir-ne la seva seguretat, i que ja s'ha convertit en un element més d'un dels racons més fotografiats del casc antic. Una seguretat que no tenen gens clara el grup de persones que formen la plataforma 'Salvem Ca l'Ardiaca' i que denuncien activament per les xarxes socials l'actual estat de l'edifici. La propietat ha estat ocupada nombroses vegades en els darrers mesos, és un cau de coloms i brutícia i fins i tot, ara fa un any i mig, es va produïr un incendi en el seu interior. I tot, en un dels punts amb més encant de Tarragona.

L'estiu passat es va acabar l'ultimàtum que el consistori tarragoní va donar a la promotora, l'any 2015. Es tractava d'una maniobra legal que obligava els amos de Ca L'Ardiaca a començar la construcció de l'hotel i acabar-la en un termini de dos anys, cosa que no s'ha produït en cap cas.

Després de l’acord de la Junta de Govern d’iniciar aquest expedient per a l’alienació forçosa de les finques de Ca l’Ardiaca, es donarà audiència a la propietat per si volen presentar al·legacions, a continuació es resoldrà l’expedient i l’Ajuntament iniciarà el procediment de licitació per a la venda forçosa de l'edifici gòtic.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar