loader
menu

CIUTAT

La Catedral de TGN encarrega l'estudi genètic de les restes d'un arquebisbe del segle XII

El Circ Ciutat dimarts, 24 d'abril de 2018

El Capítol de la Catedral de Tarragona ha fet entregat unes partícules òssies corresponents a les restes mortals de Guillem de Torroja, qui fou arquebisbe de Tarragona entre els anys 1171 i 1174 per tal que se'n compari, científicament, el seu ADN, amb les restes d'Arnau de Torroja, el novè gran mestre de l'ordre del Temple. El lliurament, a instància de l'Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, s’ha fet al professor Carles Lalueza Fox, Doctor en Biologia i expert en l’estudi de l’ADN antic.

Les partícules són de l'arquebisbe Guillem de Torroja (1171-1174) i serviran per comparar científicament el seu ADN amb les restes d'Arnau de Torroja, el novè gran mestre de l'ordre del Temple

Les mostres es van exhumar el divendres, dia 20 d’abril, del sarcòfag ubicat al mur nord-est del transsepte de la Catedral, amb l’objectiu de procedir a les anàlisis i proves que es considerin oportunes per tal de comparar científicament el seu ADN amb les restes d’Arnau de Torroja, nascut a Solsona (Lleida) i traspassat l’any 1184, que arribà a ser el novè gran mestre de l’ordre del Temple. El seu sarcòfag es va trobar l’any 2016 mentre es realitzaven uns treballs de restauració a l’església de Sant Fermo Maggiore a Verona, Itàlia.

Fotos: Arquebisbat de Tarragona

Fotos: Arquebisbat de Tarragona

Fotos: Arquebisbat de Tarragona

La sessió s’ha efectuat a la sagristia de la capella de la Presentació i en representació del Capítol hi ha assistir el Dr. Antonio P. Martínez Subías, canonge responsable del Patrimoni artístic de la Catedral i Delegat Diocesà; Mn. Joaquim Gras Minguella, canonge obrer i Mn. Josep Queraltó Serrano, secretari capitular.

Un cop realitzats els estudis pertinents les partícules òssies es retornaran al sarcòfag, ubicat a la Catedral, per tal d’incorporar-les a la sepultura del prelat Guillem de Torroja.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar