loader
menu

CIUTAT

La CUP denuncia la cooperació entre Ciutadans i grups neonazis

El Circ Ciutat dimarts, 24 d'abril de 2018

Des de diumenge passat, el vídeo de dues persones arrencant cartells de la façana de l'Ajuntament de Tarragona circula per les xarxes. En l'esmentat vídeo, enregistrat per un veí, es veu que una de les persones que arrenca els cartells és la tarragonina Eva Sagardoy, ex candidata al Senat per Ciutadans en les eleccions de 2016, i al seu costat hi ha un home amb tatuatges de simbologia neonazi, ja que exhibeix al dors de la seva mà un tatuatge amb el símbol de l’organització Hammerskin; una associació de neonazis d’estètica skinhead, il·legal a l’estat espanyol des de 2012 i coneguda pel caràcter especialment violent dels seus membres.

Una imatge de l'home que duu tatuat el símbol de l'organització neonazi Hammerskin i que va arrencar els cartells de la façana de l'Ajuntament junt amb l'ex candidata al Senat per Ciutadans Eva Sagardoy. Foto: @NinaIvori

En base al vídeo, des de la CUP de Tarragona han denunciat la cooperació entre la formació taronja i els grups d'estètica neonazi. "Aquest és “un fet greu doncs evidencia la col·laboració entre membres de Ciutadans i l’extrema dreta, fet que contradiu reiterades afirmacions dels líders i representants del partit desmarcar-se’n”.

Des de l’Esquerra Independentista i les organitzacions antifeixistes fa temps que s’assenyala “l’estreta relació entre els partits que es manifesten per la unitat d’Espanya i els grups ultres, fet que explicaria perfectament la impunitat amb la que actuen en casos com les agressions de l’1 d’octubre a Palma, les del 9 d’octubre a València, agressions a periodistes o la crema de l’Ateneu de Sarrià, que són alguns exemples de les més de 100 atacs als Països Catalans des del passat setembre”.

Els cupaires fan una crida “a combatre el feixisme i la seva impunitat”, emplaça Arrimadas “a donar explicacions” i, al mateix temps, pregunta a l’alcalde Ballesteros “què li sembla que un nazi li netegi la façana”.

Pots consultar el vídeo accedint al perfil de twitter @NinaIvori


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar