loader
menu

CIUTAT

El Tàrraco Tapes encara el tram final amb rècord de racions servides

Guillem Roqué Ciutat divendres, 27 d'abril de 2018

Com ja és habitual, l’arribada del bon temps acompanya una de les cites gastronòmiques més celebrades de la ciutat: el Tàrraco Tapes. El certamen, que va engegar motors el 19 d’abril i que es podrà gaudir fins el proper dimarts 1 de maig, ha tingut una primera setmana molt positiva pel que fa a la quantitat de tapes servides. Malgrat la incertesa generada per la possible pluja del cap de setmana, els restauradors confien en concloure aquesta edició amb unes xifres sensiblement superiors a les de l’any passat.

Vedella amb salsa ibèrica, allioli aromatitzat amb pomes verdes, tomàquet confitat i fideus violeta del Cinc Sentits.

Paradiso Nero de la Pulcinella.

Barqueta del vell pescador d'El Racó del pescador.

La pizza Don Vito, tapa que es serveix a Amarcord.

Minientrepà de filet de porc d'El Ceibo.

Minientrepà de filet de por d'El Ceibo.

Tàrraco Tapes compta amb la participació de 46 establiments tarragonins. Repetint el format que s’havia vist els darrers anys, 37 local ofereixen la clàssica tapa acompanyada amb una canya o quinto Estrella Damm per 2,5 €, però també hi ha 9 restaurants que participen amb el format menú de tapes a 30 €.

Les rutes de tapes s’han consolidat com un clàssic de la ciutat, però com destaca en Dani, un dels clients que ja n’han gaudit, “cal fixar-se en els horaris en que es serveixen la tapa, sinó et pots trobar que vas massa d’hora o massa tard. Cal planificar la ruta”. Per organitzar-se bé, és imprescindible fer-se amb una de les guies de participants on es recullen totes les tapes que s’ofereixen. Entre les apostes d’enguany hi trobem la torradeta de mousse de xampinyons amb ceba cruixent i un pessic de tòfona el calçot esquitxat amb tinta de calamar, un minientrepa de filet de porc i salsa teriyaki o la botifarra amb allioli i taronja amb Triple sec de la Jamoneria V&M, establiment guanyador de la ruta del 2017.

Més racions servides, però pendents de la previsió del temps

“Per ara ja hem servit més de 2000 tapes”, explica en Luciano del bar El Ceibo de la Plaça de la Font, “la mateixa quantitat que vam servir en tota l’edició de l’any passat”. A l’espera de les xifres finals, els restauradors participants coincideixen en que aquest any es superaran el nombre de racions servides el 2017. De ser així, es confirmaria el lent però constant creixement del nombre de persones que any rere any es sumen a la cita. “Són uns dies en que es treballa molt i en total calculem que en farem unes 3000”, assegura en Luciano abans de puntualitzar: “si el temps del cap de setmana ens ho permet”. Malgrat el sobreesforç que suposen aquests 12 dies de tapa i canya, reconeix el gran valor de la cita per bars i restaurants, no tant pels beneficis econòmics com pel fet d’atreure clientela nova i donar a conèixer l’establiment entre un públic més ampli.

Una altra de les raons que ha millorat la recepció de l’edició d’enguany és, segons el responsable de la pizzeria Amarcord, que l’any passat no es va celebrar l’edició de tardor del Tàrraco Tapes. “Això ha ajudat a no saturar tant a la gent i ha fet que agafin aquesta edició de primavera amb moltes més ganes”.

En Mario, propietari del 5 sentits del carrer Lleida coincideix amb els bons pronòstics i assegura que superaran les xifres de l’any passat. “Per la diada de Sant Jordi va fer molt bon temps i això va animar a la gent per venir a fer la tapa. Va ajudar molt”, comenta abans de confirmar que arribaran a les 2600 racions. “Al final, amb el que inverteixes en matèria prima i el beure no és que la tapa deixi molts beneficis, però és una ocasió molt bona per atreure clientela nova”. Com els altres restauradors, abans d’anticipar-se i fer un balanç del certamen, mira cap el cel: “caldrà veure quin temps fa aquest cap de setmana”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar