loader
menu

MéS ENLLà DE TGN

La violència policial de l'1-O, vista pels municipis

El Circ Més enllà de TGN divendres, 27 d'abril de 2018

“Volem aportar els ‘informes de la veritat’, d’una manera extremadament rigorosa per ser acurats a la realitat i perquè puguin ser útils per a totes les parts i per al jutge”. Així s'ha explicat el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), David Saldoni, després de la celebració d’un Comitè Executiu extraordinari on s’ha aprovat iniciar el procés per demanar els informes als ajuntaments afectats per actes de violència l’1 d’octubre.

Foto: circdetarragona.com

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) ha acordat proposar als seus associats, entre els quals també hi és Tarragona, iniciar el procediment per explicar què va passar als municipis catalans el passat 1 d’octubre de 2017, durant la celebració del referèndum. L’objectiu principal és aportar la versió municipalista amb objectivitat i rigor, ja que ningú ha demanat als municipis què va succeir.

"Els municipis som estat, som l’administració més propera al ciutadà i en cap moment se’ns ha demanat què va passar l’1 d’octubre”, destaca Saldoni que insisteix que “volem contribuir a defensar el bon nom i l’honor dels municipis. No actuem de part, sinó que volem que tothom pugui tenir accés a la informació i que sigui útil”.

El Comitè Executiu de l’ACM considera que fins ara el relat dels actes violents només s’ha basat en informes i querelles de la fiscalia i atestats de la Policia Nacional i de la Guardia Civil. “S’ha obviat la representativitat del món local, la seva legitimitat i s’ha criminalitzat a molts municipis i els seus ciutadans” ha dit Saldoni que considera vital fer un informe rigorós de veritat per contrastar com va anar la violència en cada municipi afectat per les interlocutòries i sumaris oberts. “A Catalunya sempre s’han defensat totes les idees i projectes polítics en pau. La violència mai ha estat una opció a Catalunya”, insisteix Saldoni.

Procés iniciat

Per dur a terme el procés de recull, els ajuntaments afectats pels atestats policials hauran d’elaborar un informe per recopilar i plasmar què va passar al seu municipi, en cas d’actes violents. L’objectiu és recollir el màxim de dades possibles, testimonis, suports audiovisuals, denúncies o informes mèdics que permetin donar objectivitat a la descripció dels fets.

L’objectiu és disposar de la suma d’informes cap al mes de juliol per posar-los a disposició de les parts i dels jutjats que estan instruint les diferents causes en relació a l’1-O.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar