loader
menu

CIUTAT

TGN viu un 1 de maig de reivindicacions múltiples

El Circ Ciutat dimarts, 01 de maig de 2018

Menys massiu que en anys anteriors, però, en canvi, molt més reivindicatiu, amb missatges i consignes més clars i amb la voluntat de tornar a convocar una vaga general. Així s'ha viscut l'1 de maig a Tarragona; una jornada en què tampoc hi ha hagut manifestació unitària.

Una imatge de la manifestació del migdia, convocada per UGT i CCOO. Foto: circdetarragona.com

Una imatge de la manifestació del migdia, convocada per UGT i CCOO. Foto: circdetarragona.com

Una imatge de la manifestació del migdia, convocada per UGT i CCOO. Foto: circdetarragona.com

Una imatge de la manifestació anticapitalista de la tarda. Foto: Endavant Tarragonès

Una imatge de la manifestació anticapitalista de la tarda. Foto: Endavant Tarragonès

Una imatge de la manifestació anticapitalista de la tarda. Foto: Cos El Camp

Al migdia, convocada pels sindicats majoritaris, UGT i CCOO, més d'un miler de persones han recorregut la Rambla Nova i han cridat consignes en defensa de la igualtat, l'ocupació, els salaris i per unes pensions dignes. També s'ha reclamat llibertat d'expressió, s'han sentit proclames contra la violència de gènere i la recent sentència contra "La Manada".

Els portaveus dels sindicats han fet esment dels conflictes laborals oberts al territori, com la situació de la plantilla a l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona o les subcontractes a Port Aventura, entre d'altres, en un territori castigat per l'atur, que gairebé arriba al 20%- i on 9 de cada 10 contractes són temporals. Davant d'aquest panorama, els sindicats han alertat que es mantindran en peu de guerra i no descarten fer una vaga general. "Segurament haurem de fer una vaga general i la farem aviat", han explicat.

A la tarda s'ha celebrat la manifestació del bloc anticapitalista, sota el lema "Conquerim drets i llibertats. Organitzem-nos", organitzada per la Coordinadora Anticapistalista de l'1 de maig, i secundada per la CUP i formacions de l'esquerra independentista, per sindicats com CGT, Cobas, USTEC, per moviments de joves d'arreu del Camp de Tarragona, la PAH, la Marea pensionista i per un ampli ventall d'entitats i associacions en una trobada molt més reivindicativa que la del matí. En una de les múltiples pancartes que s'han lluït s'hi podia llegir una crida clara cap a la vaga general.

La manifestació ha acabat a la plaça Corsini, on s'han llegit diferents manifestos; un dels quals contra la sentència a la Manada.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar