loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament de TGN clama contra la sentència a la Manada

El Circ Ciutat dimecres, 02 de maig de 2018

La no inclusió de la qualificació d'agressió sexual en la sentència dictada per l'Audiència provincial de Navarra als cinc membres de la Manada ha fet reaccionar l'Ajuntament de Tarragona. En aquest sentit, la junta de portaveus ha acordat per unanimitat que s'exigeixi la revisió del Codi Penal "perquè s’incorpori la perspectiva de gènere per tal que s’eviti l’existència d’interpretacions arbitràries i que es basen en estereotips de gènere, que acaben portant a sentències amb un clar biaix masclista".

Una imatge de la concentració contra la sentència a la Manada de la setmana passada a Tarragona. Foto: cedida

Foto: Mauri

En un comunicat, el consistori tarragoní lamenta que la sentència "minimitza els fets", "alerta sobre una realitat: la indefensió de les víctimes de violència sexual, que quan s’atreveixen a denunciar són elles les jutjades" i també critica que la decisió de l'Audiència provincial navarresa "afavoreix la impunitat de les agressions masclistes, envia un missatge de descrèdit de la vivència de les dones que pateixen agressions i les revictimitza."

Des de l'Ajuntament de Tarragona també es "reclama la necessària formació i sensibilització dels professionals de la justícia en qüestions de gènere" i alhora dona suport incondicional a les víctimes.

El comunicat de la junta de portaveus de l'Ajuntament de Tarragona

Davant de la sentència dictada per l’Audiència provincial de Navarra als cinc membres de la Manada, en què se’ls condemna per abusos i es descarta la qualificació d’agressió sexual, amb el vot particular d’un jutge que en demana l’absolució, l’Ajuntament de Tarragona manifesta que aquesta sentència:

Minimitza els fets, en no considerar-los agressió sexual sinó simplement abús.

Alerta sobre una realitat: la indefensió de les víctimes de violència sexual, que quan s’atreveixen a denunciar són elles les jutjades, perquè la carrega de la prova se situa en el seu comportament i no en el dels agressors. Els consells dels experts recomanen no resistir-s’hi per evitar danys més greus, en canvi el missatge que s’està enviant a les víctimes és que la diferencia entre abús i violació depèn del fet que s’enfrontin als agressors i que perquè el seu testimoni sigui creïble han de posar en risc la seva integritat física i fins i tot la seva vida.

Afavoreix la impunitat de les agressions masclistes, envia un missatge de descrèdit de la vivència de les dones que pateixen agressions i les revictimitza.

Per tot això, l’Ajuntament de Tarragona acorda:

1.- Exigir la revisió del Codi Penal perquè s’incorporI la perspectiva de gènere per tal que s’eviti l’existència d’interpretacions arbitràries i que es basen en estereotips de gènere, que acaben portant a sentències amb un clar biaix masclista.

2.- Reclamar la necessària formació i sensibilització dels professionals de la justícia en qüestions de gènere.

3.- Estendre aquesta formació necessària a tots els col.lectius professionals implicats.

4.- Donar suport incondicional a les víctimes, moltes vegades invisibles, de les agressions sexuals.

5.- Donar suport a les mobilitzacions en contra d’aquesta sentencia

6.- Fer arribar aquests acords a l’Audiència provincial de Navarra, al Ministeri de Justícia i al Consell General del Poder judicial.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar