loader
menu

CIUTAT

Port Tarraco busca ampliar l'oferta en restauració per atreure més els tarragonins

El Circ Ciutat dimecres, 02 de maig de 2018

Amb una facturació al voltant de 6 milions d'euros, i només per l'explotació dels amarratges, Port Tarraco viu actualment el millor moment des de la seva creació, l'any 2011. "L'escenari ha canviat molt des que la crisi va tocar fons l'any 2014, ara allotgem a 42 empreses en 6.000 metres quadrats llogats -100% de l'espai d'oficines-, i som optimistes per assolir la plena ocupació dels locals comercials, que a dia d'avui estan al 58,6% [...]", han explicat els seus directius.

Té llogat el 100 per cent dels espais d'oficines, amb 42 empreses repartides en 6.000 m2, i han aconseguit omplir que el 60 per cent dels locas comercials. Els directius de la Marina, però, no oculten els problemes de connectivitat i la creixent degradació del barri marítim.

Port Tarraco ja negocia amb importants empreses el lloguer dels espais d'oficina que deixarà lliure l'organització dels Jocs Mediterranis després de juliol per mantenir la plena ocupació actual. Pel que fa als locals comercials, estan molt avançades les converses per arrendar 600 metres quadrats (15% de l'espai total) a tres empreses, una drassana d’Itàlia, una companyia amb seu a Niça i una altra de serveis nàutics de Tarragona. "Estem bolcant esforços en restauració i delicatessen, perquè entenem que és el que més ens falta de cara a la ciutat", ha explicat el director comercial, Javier González.

Foto: Port Tarraco

Els directius de Port Tarraco no oculten els problemes de connectivitat -barreres ferroviàries, trànsit de mercaderies, accés de la plaça dels Carros...- i de degradació de tot el barri marítim, tot i que creuen que projectes com el de la passarel·la de vianants o la reforma de l' passeig marítim "són un primer pas que demostra major sensibilitat".

"La propietat -ha informat Marc Colls, director general de Port Tarraco- està satisfeta amb la progressió; no es tracta només de l'ocupació, que podríem omplir en dos mesos, sinó de tenir cura a llarg termini la qualitat de l'entorn, sent molt curosos amb l'equilibri entre els serveis als iots i els que es presten al públic en general... la proposta de crear un ‘outlet’ es va desestimar per aquest motiu".

La tripulació dels vaixells deixa diners a la ciutat

En l'actualitat Port Tarraco s'ha especialitzat en vaixells de gran eslora i manté contractes amb cinc de més de 100 metres. "Ens centrem en els més grans; no hi ha cap port a Espanya i pocs a la Mediterrània occidental que puguin acollir aquests gegants", ha revelat Marc Colls, que ha subratllat la importància d'aquest sector. A més de tots els subministraments que requereixen les embarcacions, en fases de bona ocupació atrau Tarragona "entre 300 i 400 tripulants, no durant unes hores com succeeix amb els creueristes, sinó durant mesos i amb un nivell de despesa molt elevada".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar