loader
menu

CIUTAT

'No entenem per què es persegueix només als empresaris de la nit'

El Circ Ciutat dijous, 03 de maig de 2018

Preocupació pel futur de l'oferta d'oci nocturn a la Part Alta. Aquesta és el neguit que ha fet públic l'agrupació Empresaris de Tarragona (EdT(, en resposta a l'aprovació inicial per part de l'Ajuntament de la modificació puntual urbanística que, en la pràctica, i segons aquest ens, suposarà la prohibició de tots els nous negocis amb algun tipus d'activitat musical i l'extinció de les llicències ja existents, que no es renovaran.

L'Associació Empresaris de Tarragona (EdT) han mostrat la preocupació pel futur de l'oferta d'oci nocturn a la Part Alta arran d'una modificació urbanística de l'Ajuntament, la qual, en la pràctica suposarà la prohibició de tots els nous negocis amb algun tipus d'activitat musical i l'extinció de les llicències ja existents, que no es renovaran

"No entenem per què es prohibeix i es persegueix només als empresaris de la nit; al nostre parer, és molt més perillós un supermercat 24 hores que ven alcohol per fer botellón", ha reflexionat el president de l'associació, Sebastià Cabré, que ha sol·licitat un procés més participatiu amb la creació d'una taula en la qual se sent l'Ajuntament, els veïns i els empresaris per evitar que la ciutat perdi atractiu turístic. Des de l'EdT apunten que "totes les ciutats importants turísticament tenen cura de la restauració i l'opció de prendre unes copes i divertir-se; la cultura musical i l'oci nocturn també són cultura".

Una imatge del carrer Merceria, a la Part Alta. Foto: circdetarragona.com

Per a aquesta associació, "prohibir en comptes de crear un marc regulador preventiu i perfectament detallat" és perjudicial i resulta "perniciós", tot augurant que "en una dècada es viurà una involució que ens portarà fins a la situació de fa 30 anys, en què els tarragonins i els visitants havien d'agafar el cotxe a la nit per falta de alternatives d'oci ".

Fruit d'aquesta preocupació arran de la modificació urbanística aplicada pel consistori tarragoní, els empresaris han posat sobre la taula diverses propostes concretes que estan perfectament alineades amb les reivindicacions de les associacions veïnals que, a dia d'avui, veuen anul·lat el seu dret al descans a la Part Alta: regulació de llicències, amb especial atenció a les zones més delicades del mapa acústic de la ciutat; un cos especial de Guàrdia Urbana a la Part Alta, -a l'estil del que es fa a les platges-, que vigili els carrers, on els empresaris no poden intervenir; concessió de terrasses en relació als metres quadrats del local, per evitar la saturació actual en algunes zones; un Pla d'Usos, semblant al que ja funciona a la Ciutat Vella de Barcelona; i finalment, total transparència en els permisos.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar