loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La falta d'un local per als Xiquets de TGN engrosseix la 'carpeta d'assumptes pendents' de l'Ajuntament

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 07 de maig de 2018

El Banc d'Espanya, la plataforma del Miracle, la Tabacalera, el pàrquing Jaume, Ca L'Ardiaca... i des de fa uns dies també el local dels Xiquets de Tarragona. Tots formen part de la carpeta dels anomenats assumptes pendents de la ciutat; que venen a ser els problemes que no se solucionen i que es converteixen en endèmics i que en la majoria dels casos fan posar les mans al cap per la deixadesa, principalment de l'Ajuntament, incapaç de resoldre'ls.

Una imatge de l'assaig a la plaça dels Àngels, divendres passat. Foto: @xiquetsTGN

Una imatge de l'assaig a la Casa de la Festa. Foto: facebook Xiquets de Tarragona

Una imatge de l'assaig al recinte del Palau Firal i Congressos. Foto: facebook Xiquets de Tarragona

La falta de local per a la colla matalassera és molt recent. No fa ni un mes, a causa d'unes esquerdes detectades en l'immoble del carrer Santa Anna i que van fer que el consistori, com a mesura preventiva, obligués a desallotjar els castellers, tot reiterant que els buscaria un espai alternatiu per fer els seus assajos. Això, sí, la mateixa colla ja va denunciar en un comunicat que feia molts mesos que el consistori estava al corrent de les deficiències estructurals.

Ara, als matalassers se'ls obliga a fer la travessa del desert a la recerca d'un local que ningú sap si l'acabaran trobant. En només quinze dies, els Xiquets han assajat al recinte firal del Palau i Congressos i a la Casa de la Festa, sense que cap d'aquests dos espais compleixi els requisits i les condicions idònies per dur a terme activitat castellera. En els darrers dies ja han descartat la Tabacalera, el Metropol i els Tinglados.

L'últim assaig, el de divendres passat, va tenir lloc al carrer, a la plaça dels Àngels; un espai on la colla matalassera ja ha assajat algun castell gran, tot i que de manera puntual. Però no com el de divendres; casualment en un dia en què les temperatures van baixar i fins i tot van caure quatre gotes que els van complicar encara més la feina.

La colla de Santa Anna ja va mostrar la seva indignació a les xarxes, on va lamentar la situació per la que estan passant i va criticar obertament l'Ajuntament. També es va preguntar si realment Tarragona és ciutat de castells. Des del perfil de l'Ajuntament de Tarragona (@tgnajuntament) seguien sense poder confirmar la data de retorn al local de Santa Anna.

En espera de l'assemblea extraordinària del proper dissabte 12 de maig, que tindrà lloc a l'Antiga Audiència, amb el tema del local com a únic punt en l'ordre del dia, avui mateix, també a les xarxes, la colla ha anunciat que el dimarts 9 de maig assajarà, però no ha dit on. Tan sols ha instat els castellers i a tots els tarragonins a estar pendent de les xarxes. En els darrers dies, es rumoreja que els Xiquets podrien assajar a la mateixa plaça de la Font, davant de la porta de l'Ajuntament, com a mesura de pressió.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar