loader
menu

CIUTAT

La Dona Treballadora ja té una plaça a Tarragona

El Circ Ciutat dimarts, 08 de maig de 2018

Des d'avui, 8 de maig, Tarragona ja compta amb una plaça dedicada a la Dona Treballadora. El nou espai, ubicat al carrer Ixart, cantonada amb Estanislau Figueres, s'ha creat amb l'objectiu de destacar “la importància de visualitzar a la dona” per tal d’arribar a la normalització i igualtat entre els gèneres, segons ha explicat l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, durant l'acte d'inauguració, en què s'ha insistit en què la denominació de la plaça suposa "un esforç més en aquest camí cap a la igualtat”.

Una imatge de la inauguració de la plaça de la Dona Treballadora de Tarragona. Foto: Mauri

Ballesteros també ha avançat que durant les pròximes setmanes, es presentarà un esbós amb el futur disseny del mural feminista que es dibuixarà a la paret que hi ha a la plaça.

Per la seva part, la Secretaria d’Igualtat i Política Social d’UGT Tarragona, Mar Vázquez, i Verònica Rubio, representant de CCOO, han explicat que l’indret és ideal perquè se situa a prop dels dos sindicats i considera que és un greuge històric que Tarragona no tingués un espai en honor a la dona treballadora.

L'Ajuntament de Tarragona va crear el Consell Municipal de les Dones l'any 2009; i des de llavors ha vingut treballant en l'elaboració d'un document base de propostes de carrers amb nom de dones. A través d'un procés de participació, es va crear la Comissió de Memòria Històrica del Consell Municipal de les Dones, que va desenvolupar tot un treball de recollida de noms de dones significatives de la nostra ciutat i d’arreu del món, en diverses àrees (literatura, política, ciència, societat, filosofia, etc.). Aquest document ha estat utilitzat pel Departament de Cultura per tal de batejar nous carrers amb nom de dona a la ciutat de Tarragona. I d’aquí surt la proposta de batejar a un espai tan cèntric de la ciutat amb el nom de la Dona Treballadora.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar