loader
menu

CIUTAT

Ballesteros promet als Xiquets de TGN que d'aquí a 15 dies podran assajar dins de l'Ajuntament

El Circ Ciutat dimecres, 09 de maig de 2018

Solució provisional a la falta de local per als Xiquets de Tarragona. De moment, la colla matalassera assajarà dins de l'Ajuntament; en concret a l'anomenat Pati del Pou, l'espai on actualment està ubicada l'oficina de projectes municipals, i que serà traslladada a l'edifici de l'OMAC, a la Rambla.

Una imatge de l'assaig dels Xiquets a la Casa de la Festa. Foto: facebook Xiquets de Tarragona

Una imatge del Pati del Pou, on assajaran els Xiquets de Tarragona. Foto: circdetarragona.com

Una imatge del Pati del Pou, on assajaran els Xiquets de Tarragona. Foto: circdetarragona.com

La marxa de l'oficina de projectes serà immediata, ja que el mateix alcalde va prometre a la presidenta dels Xiquets, Mireia González, que l'espai estaria disponible per als matalassers en un termini de 15 dies. "L'alcalde ens ha dit que ho podíem dir obertament", ha assegurat la presidenta matalassera al Circ, tot insistint que aquesta opció és la que "menys ens desagrada" i admetent que agraeix la trucada tot i que "podria haver trucat abans".

Així, doncs, compte enrere perquè la colla de Santa Anna disposi almenys d'un local cobert per fer els seus assajos després de la travessa que estan fent en les darreres tres setmanes a causa de les deficiències estructurals del local de la Part Alta, al qual no se sap si hi podran tornar i tampoc quan. Ho determinarà l'informe que estan elaborant tècnics municipals i que es confia que estigui llest cap al juny. Ballesteros s'ha compromès a tenir el Pati del Pou llest llest en quinze dies; un termini que molts s'agafen amb pinces, però que va sortir de la boca del mateix alcalde.

El Pati del Pou servirà per fer els assajos, però els castellers continuaran sense poder comptar amb un espai per poder reunir-se i fer activitats més enllà dels castells. El consistori també els ha cedit un espai a la Casa Canals; en aquest cas per a les tasques administratives, oficines i de gestió.

Tot i que el problema del local per assajar s'ha solucionat, de manera temporal, els Xiquets mantenen l'assemblea extraordinària pel dissabte 12, amb la problemàtica del local com a únic punt en l'ordre del dia. "Sabem que durant molts mesos no hi podrem tornar i necessitem parlar i reunir-nos, per poder explicar les coses de manera transparent", assegura Mireia González, tot recordant el "xiringuito" que han de muntar cada vegada que assagen. Ja sigui al Recinte Firal o a la Casa de la Festa, com van fer durant els primers dies d'èxode, com ara a la plaça dels Àngels, l'indret on seguiran provant castells fins que l'oficina de projectes abandoni el Palau Municipal i quedi alliberat per als matalassers.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar