loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La banda de l'exèrcit espanyol descarta el Metropol i es demana el Tarragona

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 13 de maig de 2018

El concert que tenia previst fer al Metropol la Unidad de Música de la Inspección General del Ejército el proper dimarts 15 de maig tindrà lloc finalment al Teatre Tarragona. El canvi d'ubicació de l'espectacle, que no està inclòs dins del programa cultural dels Jocs Mediterranis, es deuria a la falta d'espai que ofereix actualment l'escenari del renovat Metropol a causa de la instal·lació temporal de la nova sala Trono-Armanyà.

Una imatge d'un concert de la Unidad de Música de la Inspección General del Ejército. Foto: ejercito.mde.es

Segons han confirmat fonts municipals al Circ, la banda militar espanyola havia acceptat actuar al Metropol, amb un terç menys de l'escenari, encara que finalment han sol·licitat fer-ho al Teatre Tarragona, amb capacitat per a 700 persones, i una caixa escènica actualment molt superior. Les mateixes fonts han explicat que en el cas que algú que vulgui fer ús del Metropol mentre estigui la Trono, haurà d'assumir el cost del desmuntatge de les grades de la Trono, i que ronda els 2.500 euros. D'aquesta manera, no serà l'exèrcit espanyol qui estrenarà el renovat Metropol.

Tot i les modificacions, el concert d'aquesta orquestra creada a la Caserna del Bruc als anys 40, en ple franquisme, no apareix en la seva web. Ni tan sols figurava que havien de tocar al Metropol, i menys que ara, segons fonts municipals, ho faran finalment al Tarragona, on les taxes per utilitzar-lo són d'uns 1.500 euros. Pel que fa al concert, serà gratuït, tot i que prèviament s'ha de demanar invitació via mail a aquesta adreça.

Sigui al Metropol o al Tarragona, l'anunci de l'actuació de la Unidad de Música de la Inspección General del Ejército, amb un cartell on apareix un home vestit amb la indumentària que duien els voluntaris del General Prim, ha generat certa controvèrsia. D'una banda, el grup municipal de la CUP ja va criticar fa uns dies l'actuació d'aquesta banda depenent de l'exèrcit perquè suposa "la militarització de l'espai públic" de Tarragona, i perquè, segons el seu parer, "només respon a un evident interès per estendre les activitats de l’Exèrcit en tants àmbits com sigui possible de la vida de la ciutat".

D'altra banda, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau ha convocat una concentració pel proper dia 15; inicialment davant del Metropol, per protestar contra la presència d'aquesta orquestra.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar