loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Jove de TGN porta més de 200 camises fins a Euskadi

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 14 de maig de 2018

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha visitat el País Basc el passat cap de setmana amb motiu de les festes de Sant Isidre de Derio (Gipúzkoa) i també ha actuat a Getaria (Bizkaya). El divendres al matí, tres autobusos havien sortit de Tarragona en direcció Derio. Aquella tarda, l’arribada de més d’un centenar de castellers al petit municipi basc, no va passar desapercebuda en cap moment.

Fotos: Colla Jove Xiquets de Tarragona

Fotos: Colla Jove Xiquets de Tarragona

Pilar caminant al pregó de Derio

Faltaven pocs minuts per les set de la tarda, quan el color lila va tenyir l’Herriko Plaza i els voltants de l’Ajuntament. Allí, la Colla va oferir als assistents un primer tastet casteller durant l’acte del pregó que donava el tret de sortida de les festes de Sant Isidre.

Els del Cós del Bou hi van fer un pilar caminant després del discurs de l’alcaldessa de Derio, Esther Apraiz. Les pregoneres van inaugurar les festes i finalment, va ser la Jove qui va cloure l’acte amb un vano de cinc coronat per una ikurriña, l’escut de la colla i una estelada. En aquell moment la plaça va dedicar un llarg aplaudiment.

Castells i pluja

El dissabte al matí, la Colla es va desplaçar fins a Getaria (Bizcaya) on hi va fer la primera actuació del cap de setmana. Allà, els castellers van reunir-se amb la segona expedició tarragonina que havia arribat a primera hora del matí. Eren més de 200 camises, en total.

Malauradament, el fred, el vent i la pluja es van intensificar i van obligar a traslladar l’actuació prevista al frontó municipal, fins al pavelló de Getaria. Allà, sota l’atenta mirada d’un públic admirat i entregat, la Colla va descarregar el 3d7, el 4d7, el 5d7 i el 4d7a. Es van fer 2pd5 i 5pd4 que van cloure l’actuació.

El diumenge la Colla va voler desafiar la meteorologia i va iniciar l’actuació de la fira d’alimentació i artesania de Derio, a cel obert. Quan els dosos del 3d7 es col·locaven, va aparèixer una forta tromba d’aigua, però això no va impedir que els liles el descarreguessin sense més incidències. Això sí, un cop acabat el primer castell, públic i castellers van córrer a resguardar-se al frontó municipal, on es va reprendre l’actuació.

Al 3d7 el van seguir el 4d7, el 5d7 i el 4d7a. La diada va acabar amb 2pd5 (amb ikurriña i estelada) , 5pd4 i una forta ovació del públic assistent.

L’objectiu del viatge era realitzar una sortida castellera fora de les terres catalanes i en aquest cas, també ha servit per generar nous vincles i un nou intercanvi cultural entre la Colla Jove Xiquets de Tarragona i el poble basc.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar