loader
menu

CIUTAT

El cementiri de Tarragona suspèn en accessibilitat

El Circ Ciutat dimarts, 15 de maig de 2018

El cementiri de Tarragona, propietat de l'Arquebisbat, és sinònim de barreres arquitectòniques i d'accessibilitat complicada, i això provoca greus problemes a les persones d'edat avançada i als col·lectius amb mobilitat reduïda. Això és el que ha denunciat el grup municipal d'Esquerra, que demana que aquest recinte disposi d’un pla d’accessibilitat que acabi amb les barreres arquitectòniques que existeixen actualment. "Només entrar al cementiri ens trobem un esglaó al llindar de la porta que s’hauria d’eliminar i el paviment interior de l’espai dificulta la circulació amb cadira de rodes", ha explicat el portaveu republicà, Pau Ricomà.

Una imatge del cementiri de Tarragona. Foto: trip advisor

Des d'ERC també recorden que "el cementiri és un espai públic urbà i la Llei d’Accessibilitat de Catalunya diu que l’Ajuntament ha de garantir l’accessibilitat i el manteniment d’aquests espais". Per aquest motiu, ERC presentarà una moció al plenari de divendres on s’enumeren altres elements que requereixen una intervenció de millora en aspectes d’accessibilitat. "L’accés als columbaris on es dipositen les cendres és mitjançant una escala amb molta inclinació, inaccessible per persones amb mobilitat reduïda, i en tot el cementiri s’haurien de revisar les pendents perquè en alguns casos poden tenir una inclinació excessiva que dificulti la mobilitat", explica Ricomà.

En la seva moció, els republicans reclamen també que el panell electrònic informatiu de l’entrada del cementiri inclogui informació per invidents i especifiqui el recorregut adaptat per a cadires de rodes.Així mateix, demanen a l’Ajuntament que insti al propietari del Cementiri de Tarragona a elaborar el seu propi pla d’accessibilitat i que el Consell Municipal de la Discapacitat sigui partícip de la iniciativa fent les aportacions de millora que corresponguin.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar