loader
menu

CIUTAT

Villamayor: 'Que ningú vegi raons ocultes ni complots en l'exhibició aèria'

El Circ Ciutat dimecres, 16 de maig de 2018

En el marc dels Jocs Mediterranis, esdeveniment que aposta per fomentar el diàleg, la pau i la concòrdia; segons el web del Ministerio de Defensa, com l'acte per commemorar el Dia de la Fuerzas Armadas a Tarragona, i segons la mateixa Patrulla Águila i la Patrulla Acrobática de Paracaidismo del Ejército del Aire, un acte per celebrar els Jocs. Militarització i esport; dos conceptes, aparentment inconnexos, barrejats.

Foto: facebook de la Patrulla Acrobática de Paracaidismo del Ejército del Aire (PAPEA)

Així arriba l'exhibició aèria de l'exèrcit espanyol del proper diumenge al Balcó del Mediterrani i a la platja del Miracle, i que ha generat controvèrsia entre bona part de la ciutadania tarragonina, que no veu lògica la participació d'estaments de l'exèrcit en un acte que està sota el paraigua dels Jocs. Tot i això, la mateixa Patrulla Águila va fer una exhibició el passat 6 de maig amb motiu del GP de motociclisme al circuit de Jerez.

"Si la sensibilitat d'algú se sent maltractada, em sap greu"

"Que ningú hi vegi raons ocultes ni complots", va explicar al Circ, fa uns dies, el regidor comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, qui defensa l'exhibició aèria del proper diumenge com "una activitat social més" dins dels Jocs. Pel que fa a les crítiques generades des que va transcendir que la Patrulla Águila s'exhibiria a Tarragona, el mateix regidor recorda que "si la sensibilitat d'algú se sent maltractada, em sap greu", tot insistint que "si no ens semblés bé, no vindrien".

El Circ ha preguntat a la Subdelegació del Govern espanyol a Tarragona qui va demanar que es fes aquesta exhibició, si el mateix comitè organitzador dels Jocs, l'Ajuntament o si l'oferiment va venir des de l'Estat. Fonts de la Subdelegació del Govern han explicat que qui va traslladar la proposta perquè la Patrulla Águila fes un espectacle a Tarragona va ser la Subdelegació de Defensa a Tarragona, depenent de l'Exèrcit. "I l'Ajuntament els va dir que sí", han insistit des de la Subdelegació del Govern, a la Plaça Imperial.

Acrobàcies amb els colors de la senyera?

"La Patrulla Águila no té cost, no té caixet, no hi ha cap contracte. és una mena de deferència cap a ells", insisteix Villamayor, que apunta que l'acte està destinat "als amants de l'aviació". Atesa la situació complexa que es viu al país, tant en l'àmbit polític com social, l'exhibició dels pilots de la Patrulla Águila han generat queixes entre alguns partits politics i les reaccions a les xarxes també han estat moltes. "També han fet acrobàcies amb la senyera i qui sap si els paracaigudistes baixen dibuixant les anelles olímpiques", ha respost Villamayor.

La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau ja ha anunciat actes de protesta pel proper diumenge, tal com ja va fer el passat dimarts amb motiu del concert al Metropol de la Banda de la Inspecció General del Ejército; una mobilització, però que tan sol va comptar amb una cinquantena de persones.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar