loader
menu

CIUTAT

Les 9 llars d'infants municipals seran de gestió directa a partir del curs vinent

El Circ Ciutat divendres, 18 de maig de 2018

Les 9 llars d'infants municipals de Tarragona seran de gestió directa a partir del curs 2018-19. Set ja ho eren, i a partir del proper exercici també ho seran la de Bonavista i la de l'Arrabassada, fins ara gestionades de forma indirecta per la Fundació Santa Tecla. Això serà així després que el plenari de l'Ajuntament de Tarragona hi ha donat llum verd amb el suport de tots els grups amb representació.

La Llar d'infants La Taronja. Foto: Ajuntament de TGN

Pel que fa a la resta de llars d'infants municipals repartides per la ciutat, cinc (El Miracle, El Serrallo, Cèsar August, Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador) ja van estrenar gestió directa per part de l'Ajuntament des d'aquest curs, mentre que les llars de la Taronja i el Ninot ja funcionen amb la fòrmula de gestio directa des que van obrir, durant la dècada dels 80.

D'altra banda, durant la sessió plenària al consistori tarragoní també s'ha aprovat, i per unanimitat, la moció d’ERC referent al pla de renovació de la flota de busos de l'EMT. En clau de transport públic, també s'ha donat llum verd a una moció de la CUP en defensa d’un transport públic municipal de qualitat, tot i que, en aquest cas, no de manera unànime, ja que el PSC i el PP hi han votat en contra. Durant el ple, els grups de l’oposició han retret a l'equip de govern que no s’hagin portat al plenari els punts de l’acord que dimarts passat va signar l’Empresa Municipal de Transports (EMT) i els treballadors.

En la seva defensa, la portaveu municipal i presidenta de l’EMT, Begoña Floria, ha fet la vista enrere per carregar els problemes que arrossega l'empresa a l'ex gerent Jesús Trasobares, ja traspassat, i responsable de l'ens durant l'època de Joan Miquel Nadal. Floria ha insistit que evitaran la privatització del transport municipal.

El ple també ha aprovat demanar un préstec de 7 milions d’euros per tal de finançar inversions previstes dins del pressupost i que depenien de la venda de patrimoni. Amb aquests diners, segons l'equip de govern es podran afrontar diverses partides relacionades amb la via pública, escoles, millores per a les associacions de veïns o colles castelleres.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar