loader
menu

CIUTAT

L'àrea d'autocaravanes de l'Oliva es comença a construir sense llicència

Sergi Casado Ciutat dilluns, 21 de maig de 2018

Sense permís de l'Ajuntament. Així és com han començat a treballar els responsables que hi ha al darrere de TarracoKmCamper, la iniciativa privada que vol instal·lar una gran àrea d'autocaravanes a la Muntanya de l'Oliva.

Una imatge dels terrenys que tindran la qualificació de zona d'accés lliure públic si es desenvolupa el PP5, i en els quals ja s'ha començat a fer moviments. Foto:circdetarragona.com

Segons ha explicat al Circ el regidor de Territori de l'Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Milà, actualment des del consistori "s'està tramitant la llicència provisional", però en cap cas disposen del vistiplau definitiu. Potser per aquesta raó, les màquines que van fer acte de presència a la zona, van començar a aplanar terrenys, fer forats, fer marcatges al terra i fins i tot van tal·lar alguns arbres el passat dilluns 14 de maig. Des de llavors, no han tornat a aparèixer.

A l'Ajuntament "no li consta" que els treballs han començat

Preguntat per si l'empresa serà sancionada per haver començat a treballar sense el permís municipal, l'Ajuntament no en sap res ni es pronuncia. "Potser es pensaven que amb una comunicació ja en tenien prou", ha insistit Milà, qui també ha explicat que el consistori sanciona quan "detecta que hi ha irregularitats". En el cas concret de l'inici d'obres a la Muntanya de l'Oliva, "no ens consta". Els treballs, però, són prou visibles. Sembla ser, però, que ningú de l'àrea d'Urbanisme s'ha apropat fins a la Muntanya de l'Oliva per tal de comprovar-ho.

En el cas que se'ls concedeixi la llicència per instal·lar la zona per a autocaravanes, des del consistori tarragoní asseguren que es tractarà d'una llicència "provisional", atès que la zona, afectada pel Pla Parcial 5, està considerada com a sòl urbanitzable, i en el cas que els propietaris de tota la zona afectada decideixin desenvolupar el Pla Parcial dibuixat en el POUM (és necessari que més del 50 per cent dels propietaris hi estiguin d'acord), l'àrea d'autocaravanes o qualsevol altra instal·lació que s'hi hagi muntat, haurà de desaparèixer. "És una zona per fer xalets", indica Milà, qui recorda que la llei diu que fins que no es desenvolupi un sector es poden anar concedint llicències, però sempre de caràcter provisional.

Més de la meitat de l'àrea per a autocaravanes ocuparà un "espai lliure públic"

D'altra banda, en un dels plànols adjuntats s'observa que més de la meitat de la superfície que pretén ocupar l'àrea d'autocaravanes (uns 15.000 m2) està damunt d'uns terrenys que tenen la qualificació d'espai lliure públic (en el mapa apareix aquesta denominació concreta i tenen un altre color), estan situats just a sota del mirador que hi ha a la plaça de l'Oliva, i arriba fins a la carretera del cementiri. Millor dit, tindran la qualificació d'espai lliure públic si s'arriba a desenvolupar el PP5. En un altre plànol també adjuntat es pot veure la distribució prevista per a les parcel·les, la meitat de les quals abarca aquest futur espai lliure públic.

Tot i que la iniciativa privada que hi ha darrere de l'àrea d'autocaravanes ja ha marcat aquests terrenys, ha fet moviment de terres i molt possiblement farà desaparèixer els arbres i desmantellarà la petita zona boscosa que hi ha, al màxim responsable urbanístic de Tarragona no li preocupa. Milà assegura que "aquells arbres no estan protegits, ja farem una zona verda o un parc amb jocs infantils...". Mentrestant, Tarragona va perdent espais verds.


Documents

Mapa amb la distribució de les parcel·les de l'àrea d'autocaravanes

Mapa de la zona on està prevista l'àrea per a autocaravanes.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar