loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament incompleix la promesa d'instal·lar un parc infantil al carrer Ixart

El Circ Ciutat dimarts, 22 de maig de 2018

Mentiders. Així qualifica l'associació de veïns Tarragona centre als regidors Josep Maria Milà i Elvira Ferrando. Els motius són que finalment la zona de jocs infantils que els van prometre a la zona de vianants del carrer Ixart finalment no s'instal·larà, i que aquesta quedarà ubicada dins dels jardins de la part del darrere del Banc d'Espanya.

Una imatge virtual del parc infantil projectat i promès per l'Ajuntament de TGN al carrer Ixart. Foto: AV TGN Centre

L'ens veïnal lamenta la poca paraula dels dos regidors, tot recordant que "en diverses reunions ens havia promès que el parc seria una realitat tant bon punt ho permetés la disponibilitat pressupostària". Afirmen que al gener de 2016, tant Milà com Ferrando els van assegurar "que el parc es faria", i que d'aquesta manera "es compensava" la decisió de no instal·lar cap parc a la plaça Corsini, com també havien sol·licitat els representants d'aquesta associació veïnal.

"Fins i tot van avançar que el parc tindria 400 metres quadrats i que estaria inspirat en el Seguici popular", lamenten els veïns, que insisteixen que el projecte també tenia un pressupost inicial de licitació de 30.000 euros, i que poc després va ascendir als 36.000 euros, segons va explicar el mateix Milà als veïns en una reunió en la qual els va fer entrega el projecte del parc.

El desencís dels veïns va arribar la tardor de l'any passat, quan des del consistori es va anunciar que el parc que Milà i Ferrando havien promès de manera reiterada finalment s'ubicaria a l'interior dels jardins del Banc d'Espanya per "raons de seguretat". A més, en una trobada recent amb l'alcalde Ballesteros, també se'ls va comunicar que el parc no aniria a Ixart perquè la sortida d'un pàrquing presentava problemes de seguretat.

"Després de dos anys de promeses, d’anunciar-ho a la premsa, en reunions amb nosaltres i amb els altres grups municipals, després de dir-ho en un Ple de l’Ajuntament i de preparar el projecte, el pressupost i amb els plecs de licitació enllestits... després de tot això, no ho veuen clar “per motius de seguretat”. És que en tots aquest temps ningú va demanar un informe de seguretat?", critiquen els veïns.

"Sense entrar a discutir la idoneïtat de l’espai del Banc d’Espanya ni el fet de que ens assabentéssim per la premsa del trencament d’una promesa, el que ens resulta més preocupant és constatar la manca de transparència i la ineficàcia dels nostres dirigents. Per què havien preparat un projecte si ni tant sols havien fet els informes tècnics oportuns? Perquè van gastar temps i recursos per res?", conclouen els veïns.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar