loader
menu

CIUTAT

Repsol es compromet a minimitzar l'impacte de l'activitat industrial en l'entorn

El Circ Ciutat dijous, 24 de maig de 2018

El director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, ha presentat avui a la Casa Miret, el nou Pla de Sostenibilitat del Complex. Durant l’acte de presentació, el Dr. Mariano Marzo, Catedràtic d’Estratigrafia i Professor de Recursos Energètics i Geologia del Petroli de la Universitat de Barcelona, ha pronunciat la conferència “Sostenibilitat energètica: de la teoria a la pràctica”.

Una imatge de l'embassament del riu Gaià. Foto: repsol

El director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, durant la presentació del Pla de Sostenibilitat 2018. Foto: repsol

El model de Sostenibilitat de Repsol incorpora consideracions ètiques, mediambientals i socials en la presa de decisions, partint del diàleg amb els grups d'interès. Un exercici que es repeteix cada any i que genera iniciatives que donen resposta a les preocupacions d'aquests grups d'interès.

El nou Pla de Sostenibilitat 2018 recull els compromisos del Complex Industrial a través de 21 accions que responen a les expectatives identificades entre els grups d’interès de la companyia, i s’emmarquen en els 6 eixos del Model de Sostenibilitat de Repsol. Del Pla de Tarragona, tres accions s’inscriuen en l’eix d’Ètica i transparència, cinc en el de Persones, cinc més en el d’Operació Segura, sis en el de Medi Ambient i dues, en l’eix de Canvi Climàtic.

Entre els principals objectius que persegueixen aquestes accions està el de fomentar la comunicació activa amb la societat i minimitzar l’impacte de l’activitat industrial a l’entorn.

Entre les accions compromeses per a 2018, en destaquen:

Protegir la biodiversitat de l’entorn, desenvolupant accions destinades a la protecció de la biodiversitat i de l'entorn natural, com la plantació de massa arbòria a la llera del riu Francolí, la recuperació d’entorns a la presa del Gaià o la instal·lació de biòtops a la zona costera.

Protegir la qualitat de l’aire. S’actuarà en la protecció de la qualitat de l'aire de l'entorn. Es duran a la pràctica programes dirigits al control i mesura de les emissions difuses tant de compostos orgànics volàtils, com aquells d'especial rellevància.

Assolir la reducció de les tones de CO2 equivalent previstes en el programa (2014-2020). L’actuació consistirà en la identificació, l'estudi, l'execució i posada en marxa de noves inversions relacionades amb l'eficiència i les millores operatives a les unitats de procés.

Col·laborar en iniciatives socials, culturals, educatives i esportives, mitjançant la continuació de diversos programes de col·laboració amb les institucions i col·lectius de l'entorn, amb un pressupost total de 600.000 €. La majoria d’aquests programes estan vinculats a més de 75 associacions culturals, socials, esportives i educatives de la zona. També es mantindrà l'acord per dotar econòmicament la Càtedra d'Excel·lència en Comunicació.

Col·laborar amb els proveïdors i contractistes locals, a través de la promoció de la participació d’empreses locals en els processos de licitació de Repsol.

Assolits els compromisos del Pla de Sostenibilitat de 2017

El Complex Industrial de Repsol a Tarragona ha assolit les 20 accions proposades al Pla de Sostenibilitat de 2017. D’aquestes 20 accions, 18 ja s’han complert i donat per tancades, les dues restants encara estan en curs, pel llarg desenvolupament que suposen.

El Pla de Sostenibilitat de Tarragona 2017 exigia un alt nivell de seguretat en els processos i instal·lacions, parant especial atenció a la protecció de les persones i de l’entorn que ens rodeja.

En referència a l’eix de les Persones, s’ha promogut la col·laboració amb proveïdors i contractistes locals pel subministrament de serveis a desenvolupar al Complex. S’han realitzat diverses col·laboracions amb programes culturals dels ajuntaments de l’entorn, on s’han invertit 210.000 €, i s’ha col·laborat també amb 114 associacions culturals, socials, esportives i educatives, amb una inversió total de 703.000 €.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar