loader
menu

CIUTAT

Les 15 coses que (potser) no sabies de l'alcalde Ballesteros

El Circ Ciutat divendres, 25 de maig de 2018

Josep Fèlix Ballesteros és alcalde de Tarragona des de juny de 2007. El mes que ve, doncs, complirà 11 anys com a màxim responsable municipal de la ciutat. Hi ha aspectes de Ballesteros, però, que molts tarragonins i tarragonines, potser no saben. O potser sí. Aquí us en deixem alguns.

1

Ja no surt per la porta principal de l'Ajuntament

Des de fa uns quants mesos, potser ja anys, quan abandona l'Ajuntament, Ballesteros ja no surt per la porta principal, la de la plaça de la Font, sinó que ho fa per la porta de darrere, la que dona al carrer Rere Sant Domènech. Adéu a la proximitat; ara es prioritza la discreció. Aquesta nova rutina es podria deure a que quan sortia per la plaça alguns ciutadans li demanaven feina, segons les nostres fonts.

2

No acostuma a portar diners al damunt

Igual que molts polítics, l'alcalde de Tarragona no acostuma a portar diners en efectiu a les butxaques. De vegades, això li ha comportat algun petit problema, però que sempre han acabat tenint solució. Diners en efectiu, no, però targeta de crèdit, sempre.

3

És un fan del jazz

És un gran amant del jazz, i en especial de Diana Krall.

4

Ha canviat dos cops de cotxe oficial

Des que és alcalde, Ballesteros ha canviat dues vegades el cotxe oficial. Al cap de poc temps de convertir-se en alcalde, el seu xòfer va tenir un petit accident amb el vehicle del seu predecessor, Joan Miquel Nadal. Llavors l'Ajuntament va adquirir un Audi A-6. Des de fa un parell d'anys, aproximadament, el vehicle que utilitza l'alcalde és un Skoda model Octavia. L'"antic" Audi A-6, però, encara és utilitzat per alguns regidors.

5

'Tocat' i afectat pel procés

La situació política i social que es viu a Catalunya, sobretot arran dels fets de l'1 d'octubre i els esdeveniments que s'han anat succeïnt des de llavors, han afectat l'alcalde. Moltes persones a les que considerava amics li han girat l'esquena i fins i tot l'han insultat pel posicionament que ha adoptat tant ell mateix com el seu partit, el PSC.

6

Se'n va de vacances amb el regidor d'Hisenda

A part de col·legues de partit i d'equip de govern, Ballesteros i el regidor d'Hisenda, Pau Pérez, són amics personals i des de fa temps. Per això, des de fa anys, sempre se'n van de vacances junts, a un petit poble de Navarra, on, segons diuen, mai parlen d'assumptes de feina.

7

Una iaia molt efusiva el va lesionar durant un acte de campanya

Tot i que ja està recuperat, de vegades encara nota molèsties al coll a causa d'una lesió que li va provocar una iaia que se li va penjar al coll durant un acte de la campanya per a les municipals de 2011, en que aspirava a la reelecció per primer cop. La dona en qüestió tenia moltes ganes de fer-li un petó.

8

Com a alcalde ha cobrat més de 750.000 euros

Només com a alcalde, i agafant com a referència les retribucions que s'indiquen en el web municipal, des del 2007 fins a l'actualitat, Ballesteros ha guanyat més de 750.000 euros (bruts). En concret, 751.924, 8 euros, a raó de 68.356, 80 a l'any. 

9

Cap colla li va donar l'enxaneta el dia dels Pilars Caminant de l'any passat

Les festes de Santa Tecla de l'any passat van estar marcades per la negativa de l'Ajuntament de Tarragona a cedir locals per al referèndum de l'1 d'octubre. Això va provocar que un dels crits més estesos durant tots els dies de festa fos "Volem votar" i "Ballesteros dimissió". En clau castellera, l'alcalde també va ser xiulat quan va sortir al balcó de l'Ajuntament durant la primera diada de les festes. A més, trencant la tradició, a l'alcalde no el van deixar agafar en braços cap dels quatre enxanetes que va trepar fins el balcó consistorial el dia dels Pilars Caminant.

10

Quan era regidor de Cultura se'l coneixia com "l'absent"

Durant la seva primera etapa com a regidor, entre 1983 i 1989, quan va ocupar la regidoria de Cultura i Festes, a Ballesteros, a part de Pep Fèlix, també se'l coneixia com "l'absent". Es comenta que faltava a algunes reunions importants, en les quals la seva presència s'entreveia imprescindible.

11

És portant del Nano Marquès

Un dels pocs actes protocolaris als quals Ballesteros no assisteix com a alcalde és al de la benedicció de l'aigua que arriba de Sant Magí de la Brufaganya; uns dies en que l'alcalde accidental és Pau Pérez. Per Sant Magí, Ballesteros se submergeix en la festa major de l'agost i es posa dins la pell del Nano Marquès, un dels onze Nanos Vells.

12

Quan té migranyes, cancel·la l'agenda

Els que el coneixen bé, diuen que a l'alcalde sempre li fa mal alguna cosa, i que, per dir-ho d'alguna manera, és una mica hipocondriac. Té moltes migranyes, i quan passa això, cancel·la actes de l'agenda.

13

Quan va entrar en política, alguns dels seus adversaris no havien nascut

Quan va entrar per primer cop com a regidor, l'any 1983, dos dels seus principals adversaris polítics actuals gairebé no tenien ús de raó. D'una banda, el portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, havia arribat al món el juny del 83, mentre que la portaveu de la CUP, Laia Estrada, encara no tenia ni un any. El portaveu actual del PdeCAT, Dídac Nadal, tenia 6 anys.

14

Més de 30 anys en la política

Si no hagués 'desconnectat'  entre els anys 1999-2003, quan es va apartar temporalment de la política i va deixar tots els càrrecs representatius per dedicar-se exclusivament a la seva activitat professional de psicopedagog, Ballesteros portaria 35 anys fent política de manera ininterrompuda. Tot i que no en són 35, sí 31: Del 83 al 99, en la seva primera etapa; i del 2003 fins a l'actualitat, en la segona.

15

És diputat de la Diputació, president d'EMATSA, del Consorci d'Aigües de TGN i de Sirusa

A part d'alcalde, Ballesteros també és diputat del grup del PSC a la Diputació de Tarragona, president del consell d'administració de l'empresa d'aigües de Tarragona (EMATSA), president en funcions del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) i president del Consell d'Administració de l'empresa d'incineració de residus urbans (SIRUSA). A diferència de l'alcaldia, on hi té dedicació exclusiva, en aquests altres organismes el seu règim de dedicació és per assistències.

circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar