loader
menu

CIUTAT

Clam de l'oposició a Ballesteros perquè expulsi el PP del govern municipal

El Circ Ciutat divendres, 25 de maig de 2018

L'endemà que es va fer pública la sentència del cas Gürtel, i que afectava de ple els fonaments del Partit Popular, acusant de corrupció a molts dels seus dirigents i cosint-los a anys de presó, l'oposició a l'Ajuntament de Tarragona ha fet un clam a l'alcalde Ballesteros perquè desfaci de manera immediata el bipartit que governa actualment a la ciutat.

D'esquerra a dreta, José Luis Martín, cap del PP al consistori tarragoní; l'alcalde Ballesteros, i el regidor d'Hisenda, Pau Pérez. Foto: circdetarragona.com

El clam perquè trenqui amb el PP, però, arriba a només un mes dels Jocs, i resulta inversemblant que Ballesteros faci fora el seu soci i alhora principal aliat perquè l'esdeveniment sigui un èxit.

De moment, i mentre el PSOE ja ha enregistrat una moció de censura al Congrés dels Diputats, tres grups municipals al consistori tarragoní ja han instat l'alcalde a que expulsi el PP de l'equip de govern de la plaça de la Font: Ciutadans, ERC i la CUP.

"Aquest pacte hauria de trencar-se per molts motius. Clarament, és un pacte negatiu per a Tarragona i en la seva gestió diària es pot observar", ha apuntat Viñuales. I ha afegit que "És el PSC el que ha de ser valent i governar en minoria, però les seves pors li van portar a aquest pacte que només li ha portat inestabilitat i desgovern", ha assegurat el portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, que recorda que ja va advertir a Ballesteros que la millor opció hauria estat governar en minoria, i no constituir un tripartit; reconvertit a bipartit després de la dimissió del regidor d'Units per Avançar, Josep Maria Prats, arran dels fets de l'1 d'octubre.

Esquerra Republicana i la CUP han estat molt més contundents en les seves demandes a l'alcalde perquè trenqui amb els populars. "No podem tenir Tarragona en mans del partit més corrupte d’Europa’, ha alertat el portaveu republicà al consistori, Pau Ricomà.

Des d'Esquerra demanen a Ballesteros "coherència amb el que s’està vivint al Congrés on el PSOE ha registrat una moció de censura en contra del PP. Si pels socialistes el Partit Popular no és digne de governar a Madrid, per què ho ha de ser per governar Tarragona?", insisteixen els republicans, que alhora adverteixen a Ballesteros de "que la comoditat del PSC amb el pacte actual no pot passar per sobre del dany per la imatge de Tarragona que suposa mantenir el PP al govern".

Ricomà afegeix que "l’alcalde trobarà suports puntuals en tots aquells temes en què es prioritzin els interessos dels tarragonins. Per ERC no quedarà. Ho vam demostrar el darrer ple, votant a favor d’un paquet d’inversions arreu de la ciutat per valor de 7 milions d’euros que necessitava el nostre vot per tirar endavant".

Per la seva banda, la CUP reclama a Ballesteros "que sigui coherent i trenqui immediatament el pacte" i recorda, a més, que el mateix PSC ha avalat la decisió del líder del PSOE Pedro Sánchez, la qual es fonamenta en el fet que la dispositiva de la sentència condemna el PP com a responsable a títol lucratiu de la causa sobre la primera època de la trama Gürtel (1999-2005).

En opinió dels cupaires, l’actitud que prengui el PSC en municipis com Badalona o Tarragona determinarà si el PSC prefereix aliar-se amb el PP pel 155 o bé trencar els pactes per ser coherents i responsables amb la decisió presa a Madrid i Barcelona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar