loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tarraco Viva de 2019 girarà al voltant de les ciutats a l'antiga Roma

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 27 de maig de 2018

El festival Tarraco Viva ha abaixat el teló, pensant ja en la temàtica sobre la qual girarà en l'edició de l'any que ve: el de les ciutats a l'antiga Roma. "Si fem una reflexió des del passat com eren les ciutats, com s'estructuraven, com s'organitzaven o com vivien el dia a dia es pot donar alguna clau per interpretar el futur", ha explicat el director del certamen, Magí Seritjol, qui ja ha posat sobre la taula algun dels models de ciutat que es tractaran l'any que ve en el festival, com la polis grega, la química romana o les ciutats egípcies.

Una imatge de l'acte de cloenda del festival Tarraco Viva d'enguany. Foto: circdetarragona.com

L'alma màter de Tarraco Viva ha avançat l'eix sobre el qual pivotarà el festival de 2019 un cop fet l'acte de cloenda del certamen d'enguany, on també hadeixat entreveure que "replantejaran" les lluites de gladiadors; un dels espectacles que més anys porten celebrant-se, i que de cara a l'any que ve tractaran d'explicar què passava durant els dies previs a les esmentades lluites. "Qui les organitzava, perquè s'organitzaven, què passava durant aquests dies previs, hi havia apostes? Volem eixamplar l'explicació perquè sigui el més completa possible".

Més de 450 actes i gran assistència de públic

Tarraco Viva ha tancat portes després de dos caps de setmana amb una gran participació i assistència de públic, tal com demostra que s'ha penjat el cartell d'entrades exhaurides en gairebé totes les activitats previstes. Una de les principals novetats ha estat les recreacions històriques al Palau Firal, “Veïns de Roma”, “Una nit a Roma”, “Mòmia” i “La primera vaga de la història” que han tingut un gran èxit de públic.

En aquest sentit, la col·laboració amb la Xarxa de Centres Cívics ha portat més 600 veïns i veïnes de la ciutat a gaudir de “Veïns de Roma”, l'any passat es va iniciar aquesta activitat conjunta i va aplegar més de 200 assistents. La responsable de Patrimoni també ha destacat la bona acollida de la cerimònia d’inauguració que es va celebrar a l’Amfiteatre “una novetat que s’ha introduït aquest any i que la gran acceptació que rebut ens fa plantejar mantenir-ho per a les pròximes edicions”.

Els municipis de Cambrils, Vila-rodona, Altafulla i Falset s'han fet el seu lloc en el Festival i les activitats que programen han assolit un gran nivell de públic i qualitat. El director del Festival, Magí Seritjol, en destaca que és una aposta consolidada que demostra una clara vocació de territori de Tarraco Viva.

Els escolars també han estat protagonistes d'aquesta 20a edició i hi han participat prop de 2.000 provinents de Tarragona, comarques de Tarragona, Catalunya i sud de França. A més, les activitats programades al Recinte Firal han comptat amb l'assistència d'uns 1.100 escolars.

Aquest darrer cap de setmana, el Camp de Mart ha estat escenari de la trobada de professionals, programadors, museus i jaciments històrics. S’han pogut conèixer les propostes de museus d’Andalusia, Murcia, País Basc, Catalunya, Mallorca, i Carnuntum (Àustria).

Primers passos Xarxa Europea de Festivals

Aquest darrer cap de setmana han visitat la ciutat representants del festival Arelate que se celebra a Arles (França). Divendres es van reunir amb membres de l’equip de Tarraco Viva per impulsar una col·laboració entre els dos festivals que faciliti l’intercanvi i per crear noves iniciatives de divulgació de manera conjunta. La tinent d’alcalde de Patrimoni ha valorat de manera positiva aquesta primera trobada i ha explicat “aquest cap de setmana una delegació d’Arles ha vingut a viure els darrers dies de Tarraco Viva i a engegar un nou projecte que ens il·lusiona”. Aquest primer contacte “pot fer possible la creació d’una xarxa de festivals de divulgació històrica del món romà on Tarragona es pugui posicionar com un dels models de referència i ser un motor de la divulgació i la recreació del nostre passat romà”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar