loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La corporació municipal esquiva la Professó de Corpus

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 29 de maig de 2018

L'Ajuntament de Tarragona va anunciar ahir els actes de la Festivitat de Corpus, que tindrà lloc el diumenge 3 de juny. Tot i que va informar d'algunes novetats, com l'estrena d'un nou recorregut de la Professó, que s'iniciarà al Pla de la Seu i es desenvoluparà pels carrers del voltant de la Catedral, va obviar que per primer cop en quasi 30 anys (l'alcalde Nadal ho va recuperar l'any 1990 després que l'eliminés l'anterior batlle Josep M. Recasens al 80) la Corporació Municipal de Tarragona no participarà en l'Anada a Ofici, trencant el protocol que marca la festivitat de Corpus; una festa que, a efectes protocolaris, compta des de la seva creació amb el mateix rang cívico religiós que Santa Tecla.

La Custòdia del Corpus Christi passa per damunt de la catifa floral confeccionada per la Reial Germandat de Jesús Natzarè durant la festivitat de Corpus de l'any 2015. Foto: Francesc Virgili

A diferència d'anys anteriors, en el Corpus d'enguany no hi haurà Anada a Ofici; un acte en què el Magí de les Timbales, els Gegants Negritos, Gegants Moros i els Gegants del Cós del Bou - Antics de la Ciutat (els elements del Seguici de Corpus) es concentren a la plaça de la Font i des d'allí es dirigeixen cap a la Catedral, acompanyats pels membres de la Corporació Municipal, encapçalada quasi sempre per l'alcalde o per l'autoritat designada.

Enguany, però, en l'agenda d'actes del Corpus tarragoní, consensuada entre el Capítol de la Catedral i la regidoria de Cultura i Festes, no n'hi ha cap que faci referència a l'Anada a Ofici ni tampoc fa esment a la Corporació Municipal. Tant sols s'indica que a partir de 3/4 de 7 de la tarda, els elements del Seguici de Corpus "arribaran al Pla de la Seu i tothom els podrà veure fins a l'inici de la Professó de Corpus".

Seguint la informació facilitada per l'Ajuntament, en la Professó (a partir d'1/4 de 8 del vespre) tampoc s'explicita que hi participi la Corporació Municipal. Els elements del Seguici aniran acompanyats musicalment dels grallers Quatre Garrofers, de l'Esperidió i Sonagralla seguint l'itinerari següent: Pla de la Seu, seguint pel carrer de les Coques, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles i Pla de la Seu.

Tot i no haver sortit de la plaça de la Font, en acabar el recorregut de la Professó, els elements festius sí hi baixaran, on ballaran els Negritos i Gegants i es repartiran les tradicionals coques de cireres.

D'altra banda, el tradicional Ou com balla es podrà veure a la font del claustre des de les nou del matí fins a dos quarts de dues del migdia i de cinc a vuit de la tarda.

Pel que fa als canvis introduïts, des del consistori han apuntat que "correspon a la voluntat del propi Capítol de facilitar la circulació dels vianants per l'entorn patrimonial de la ciutat, en un circuit més recollit que permetrà l'ornamentació de l'entorn, fent-lo més acollidor i amb l'objectiu de potenciar encara més la Festivitat del Corpus."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar