loader
menu

CIUTAT

Els Jocs reben una 'euro injecció' de 2ME

El Circ Ciutat dilluns, 04 de juny de 2018

La Unió Europea ha concedit una subvenció de 2 milions d'euros per al pressupost operatiu dels Jocs Mediterranis. L'Agència Executiva en l'Àmbit Educatiu, Audiovisual i Cultural ha aprovat aquest ajut econòmic en el marc del programa Erasmus Plus d'Esports. El Comitè d'Avaluació ha valorat molt positivament la petició tarragonina, que ha rebut 85 punts de 100 possibles.

Amb aquesta subvenció se'n perfila de forma gairebé definitiva el pressupost, que se situa al voltant dels 96 milions d'euros: 66 d'inversions i 30 destinats al pressupost operatiu

L’organització ha de justificar aquesta subvenció amb despeses relacionades amb les cerimònies d'obertura i clausura, el servei d'acreditacions i el transport d'atletes, jutges i delegacions esportives.

D’esquerra a dreta: l’eurodiputat socialista, Javi López; l’eurodiputat popular, Santiago Fisas; l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, José Luis Martín, i el conseller comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor. Foto: Mauri

L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros s’ha mostrat agraït per la confirmació d’aquest “ajut medul·lar, sense el qual els Jocs no lluirien de la mateixa manera”, i que ratifica el compromís de totes les institucions al voltant dels Jocs Mediterranis. L’alcalde també ha agraït la col·laboració dels eurodiputats catalans, en especial de Santiago Fisas, Javi López i Teresa Giménez Barbat, que han treballat de valent per aconseguir que aquest ajut fos possible.

Precisament els eurodiputats Fisas i López han estat presents aquest dilluns en l’anunci de la concessió de l’ajut, que ha tingut lloc a la Sala dels Tarragonins Il·lustres de l’Ajuntament de Tarragona. Tots dos han coincidit en la importància del treball conjunt per assolir aquesta subvenció. Més concretament, el popular Santiago Fisas ha destacat que els Jocs Mediterranis han rebut el màxim import econòmic possible per a un esdeveniment d’aquestes característiques i que “molts actors de la Unió Europea veuen amb interès el projecte de Tarragona 2018”. Per la seva banda, el socialista López ha posat l’accent en què “Tarragona 2018 és vist com un projecte que va més enllà d’una cita estrictament esportiva, ja que pot ser una oportunitat per al diàleg en una regió estratègica, per fomentar la interculturalitat o per dinamitzar la societat civil a través del voluntariat”.

Amb aquesta subvenció es perfila de forma gairebé definitiva el pressupost dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 al voltant dels 96 milions d'euros: 66 milions d'euros d'inversions i 30 milions d'euros destinat al pressupost operatius.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar