loader
menu

CIUTAT

Abandonament i deixadesa enmig del parc milionari de l'Arrabassada

El Circ Ciutat dilluns, 11 de juny de 2018

Aviat farà cinc anys que es va estrenar el Parc de les Lletres Catalanes, el recinte que va costar gairebé un milió d'euros i que va servir per relligar les zones verdes que hi havia disgregades a la Vall de l'Arrabassada. Juntament amb el parc, l'Ajuntament també hi va fer construir una caseta de fusta que havia de servir com a seu social per a l'associació de veïns del barri.

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

La caseta en qüestió no ha servit mai com a local per a l'ens veïnal, ja que des del primer dia que hi van posar els peus presentava greus deficiències estructurals i per això van decidir tornar les claus en menys d'un any. "No estava en condicions i el poc temps que el vam tenir només el vam fer servir com a magatzem", explica al Circ el president de l'AV Vall de l'Arrabassada, Josep Maria Bertran.

Un any. Aquest és el temps que els veïns de l'Arrabassada van 'patir' el local, que actualment ja presenta un preocupant estat de degradació, és 'carn' de grafiters, s'ha convertit en una gran tanca publicitària, acumula brutícia i projecta una gran imatge de deixadesa enmig d'una zona verda d'un dels barris més benestants de Tarragona. "Sembla que tingui 50 anys", ironitza Bertran, que recorda que "les humitats pujaven perquè els desaigües es van construir a l'inrevès, i estava ple de bitxos".

Tot i que des de fa quasi un any i mig l'associació de veïns disposa d'un altre local, ubicat dins de l'hospital de Llevant, sempre s'ha preocupat per quin seria el futur de la caseta; un recinte que, inicialment havia de ser per a ells. Entre d'altres, la intenció és poder-hi deixar el Griu petit, un cop estigui acabat, tot i que des del consistori no els donen cap resposta.

Després que fonts de l'AV Vall de l'Arrabassada van explicar al Circ que creien que la instal·lació de l'esmentada caseta va tenir un cost d'entre 50.000 i 60.000 euros, des del consistori ho han negat, tot recordant que no va tenir cap cost directe a l’Ajuntament "ja que era una millora ofertada per l’adjudicatari de les obres del Parc". En els darrers dies, fins i tot el grup municipal del Partit Demòcrata també ha preguntat formalment a l'Ajuntament de Tarragona què té pensat fer amb la caseta de fusta, atès el seu estat de deixadesa.

Ara fa un any i mig, quan el consistori va decidir atendre algunes queixes veïnals referents al perill que suposava els angles punxeguts de les jardineres , també va acusar als constructors de la caseta d'haver-los fet entrega d'una obra "deficient". En aquells moments, l'obra encara estava en garantia. Actualment, es desconeix si encara ho està, motiu pel qual resulta incert creure si qui s'haurà de fer càrrec de les despeses per reformar l'esmentada caseta haurà de ser finalment el mateix Ajuntament.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar