loader
menu

CIUTAT

La casa que atemoreix els veïns del carrer Comte

Sergi Casado Ciutat dimecres, 06 de juny de 2018

Un dels molts motius pels quals la Part Alta de Tarragona és notícia és per l'estat ruïnós de molts dels seus edificis i cases. L'últim episodi es va produir en l'edifici que fa xamfrà entre la Baixada del Roser i la plaça de Sant Joan; on el perill d'esfondrament va fer que es tallés al trànsit la Baixada del Roser.

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

Al carrer Comte, els seus veïns viuen atemorits des de fa temps pel mal estat de la casa ubicada en el número 1; un immoble que va quedar afectat per l'ensorrament de la casa del costat, la del número 3, ara fa més d'una dècada, i que des de llavors resta tancada i abandonada. L'immoble fa cantonada amb el carrer Cavallers i és just al costat de Casa Foixà, on també es va produir un esfondrament l'any 2012.

Ara fa un any, just quan ultimava els preparatius de la Pilon's parade, la festa en que es convida a la ciutadania a repintar les pilones del carrer Comte, l'associació de veïns va tornar a agafar consciència del perill que suposa conviure a diari amb aquesta estructura apuntalada i va demanar explicacions a l'Ajuntament perquè certifiqués que aquest edifici no posa en risc la seguretat dels veïns i de la població.

La resposta que van rebre per part de l'Ajuntament va ser un document en que tan sols es detallaven els diferents decrets que s'havien anat publicant i que feien referència a l'endarreriment dels terminis previstos, tant perquè es procedeixi a la rehabilitació i reparació de les façanes mitgeres de l'immoble del número 1, que és el que més els preocupa; com a l'inici de les obres previstes en el solar del número 3, on es va produir l'esfondrament l'any 2005.

Segons la documentació rebuda pels veïns, es desprèn que l'únic que ha fet la propietat del número 1 ha estat la instal·lació d'una xarxa protectora. A més, per haver endarrerit la petició per rehabilitar la façana també va rebre una multa coercitiva per part del departament de Llicències del consistori tarragoní. Finalment, després de decrets i resolucions, l'Ajuntament li va concedir la llicència d'obres l'octubre de 2015, amb la condició que en un termini de dos anys les comencés, cosa que no ha fet, i que les acabés en un termini de quatre. Això vol dir que a l'octubre de l'any que ve l'obra hauria d'estar enllestida; cosa poc probable a hores d'ara, ja que no s'hi ha fet res. Tan sols la xarxa protectora.

En l'escrit enviat per l'ajuntament als veïns, també se'ls informava que els propietaris dels números 1 i 3 podrien ser sancionats amb multes que oscil·len entre els 300 i els 3.000 euros si no complien amb els requeriments.

Des que els veïns del carrer van fer la petició al consistori, al juny de l'any passat, hi ha hagut episodis de fort vent a la ciutat; pluges, les quals sumades a la pròpia feblesa de l'estructura els han fet augmentar el neguit, i mentrestant la casa continua apuntalada; un fet que augmenta la degradació del carrer. "Ha passat un any i només han posat una enganxina a l'entrada, que diu que a l'edifici s'ha d'entrar amb casc, però res més", lamenta Enric Prades, president de l'Associació de Veïns del carrer Comte, qui deixa clar que amb la documentació que els va fer arribar l'Ajuntament, ara fa un any, "no ens donem per contestats. Ningú no ens garanteix que aquesta casa no pot caure."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar