loader
menu

CIUTAT

TGN continua tenint caducats quasi tots els plans de seguretat

El Circ Ciutat dimarts, 05 de juny de 2018

Nou plans de seguretat continuen caducats a Tarragona. Són l'INUNCAT, TRANSCAT, PLASEQCAT, SISMICAT, CAMCAT, INFOCAT, NEUCAT, CONTAMINACIÓ DEL RIU EBRE i el PBEM. La denúncia l'han tornat a fer, per tercer any consecutiu, els grups municipals d'Esquerra, la CUP i el PdeCAT, que critiquen la irresponsabilitat de l’equip de govern en un aspecte tan cabdal com la seguretat a la ciutat. Al marge dels nous plans ja caducats des de fa tres anys, segons aquests partits n'hi ha dos més (PENTA i RADCAT), que estan pendents de realitzar.

L'Ajuntament s'ha defensat, tot explicant que ja està treballant en l'actualització dels plans i que la previsió és que estiguin enllestits durant el darrer trimestre d'enguany

"La comissió que presideix el PP s’hauria de reunir cada 3 mesos i només ho fa un cop l’any. Se’ns ha amagat informació i ens han mentit reiteradament amb els terminis", ha lamentat el portaveu republicà, Pau Ricomà, qui ha alertat de la "deixadesa del PSC i el PP en una matèria tan sensible i important com la protecció civil i la seguretat dels tarragonins". Des dels republicans recorden que en la comissió de protecció civil celebrada avui s’ha exigit de nou l’actualització en matèria de seguretat i denuncien la mala gestió del Partit Popular en aquest aspecte.

Foto: circdetarragona.com

Per la seva banda, el portaveu del Partit Demòcrata (PDeCAT), Dídac Nadal, ha reclamat que els plans de protecció s’actualitzin i s’homologuin aquest any 2018, i ha qualificat "d’inadmissible" que l’equip de govern (PSC-PP) no hagi estat capaç de fer-ho en aquests últims tres anys. "Continuem en la mateixa situació que fa exactament tres anys, quan vam exigir la realització i actualització dels plans de seguretat de la ciutat de Tarragona, una situació preocupant", ha manifestat Nadal.

Per a la CUP, és "inacceptable que haguem d’afegir un any més de demora a la inacció de l’equip de govern respecte una qüestió tan important com és la seguretat de la població", ha criticat la seva portaveu, Laia Estrada. Els cupaires afegeix ‘els responsables polítics al capdavant de la comissió de protecció civil van canviant, però la situació segueix sent la mateixa: partides pressupostàries irrisòries i incapacitat de complir amb el mínim que dicta la normativa vigent’.

L'Ajuntament assegura que ja treballa en l'actualització dels plans

L'Ajuntament de Tarragona, en nom del regidor responsable de Protecció Civil, Josep Acero, s'ha defensat, tot argumentant que ja estan treballant en l'actualització dels plans: “L’Ajuntament de Tarragona està treballant en l’actualització dels nous plans d’emergència i la previsió és que estiguin enllestits durant el darrer trimestre d'enguany".

Segons Acero, segons la normativa vigent, tots els plans d’emergència s’han d’agrupar en el “Document Únic de Protecció Civil Municipal “(DRUPOCIM), i "aquest document l’està redactant una empresa externa en col·laboració amb els tècnics municipals de l’Ajuntament, els quals es coordinen amb els serveis territorials de Protecció Civil de la Generalitat per tal d’adequar-los a la normativa que els regula".

Acero ha negat que hagi mentit: “No he mentit i no he amagat informació en cap moment respecte als plans d’emergència, som conscients de la seva importància, hi estem treballant amb la previsió que el DRUPOCIM de Tarragona estigui acabat durant el darrer trimestre d'enguany”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar