loader
menu

CIUTAT

El dispositiu de seguretat dels Jocs incorporarà drons de vigilància

El Circ Ciutat dimecres, 06 de juny de 2018

El dispositiu de seguretat previst durant la celebració dels Jocs Mediterranis incorporarà drons per tal d'augmentar la vigilància i el control, i poder transmetre dades en directe al centres de comandament. Aquest és un dels nombrosos aspectes que s'ha tractat durant la Junta Local de Seguretat de Tarragona monogràfica per fer el seguiment del Pla Director de Seguretat de l'esdeveniment, marcat, entre d'altres, per la situació actual de nivell 4 sobre 5 d'alarma terrorista.

Foto:gencat.cat

El Pla de seguretat dels Jocs, impulsat pels Mossos, l'Ajuntament de Tarragona i el Comitè Organitzador, s’ha abordat des del treball en xarxa i transversal de la multiplicitat d’operadors que es coordinaran durant els dies que durarà l’esdeveniment per poder donar resposta ràpida i eficaç a possibles incidències que es puguin generar al llarg de la celebració, per abordar de manera integral la seguretat de les competicions, dels participants, visitants i residents.

Totes les unitats dels Mossos d'Esquadra prendran part en el dispositiu de seguretat: des de la Unitat Canina, la Unitat de subsòl, el TEDAX, i fins i tot la Unitat Aèria i el Grup Especial d’Intervenció.

Tots els efectius de la Guàrdia Urbana de Tarragona

Per la seva part, la Guàrdia Urbana de Tarragona ha establert un dispositiu que desplegarà pràcticament a tots els efectius durant la celebració dels Jocs, per donar cobertura, en coordinació amb els altres operadors de seguretat, a la seguretat d’aquest esdeveniment i la dels actes paral·lels previstos, així com els requeriments de mobilitat a la ciutat.

També s'activarà un pla de seguretat a les seus de les diferents competicions, del qual en formaran part els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Tarragona i les Policies Locals dels municipis que també són seu dels Jocs. En aquest àmbit, treballaran coordinadament amb efectius de les empreses de seguretat privada que participaran en la seguretat de les instal·lacions, accessos i allotjaments.

Mobilitat ordenada

Pel que fa a la mobilitat, la Divisió de Transports (DTR) de la Comissaria General de Mobilitat (CGMO) i l’Àrea Regional de Trànsit (ART) de Tarragona de la Divisió de Trànsit (DT) de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra, aplicaran un pla de mobilitat i seguretat vial en el territori de l’esdeveniment.

S’ha treballat l’aspecte de la mobilitat des de tres vessants: la formació en conducció segura dels voluntaris dels JMT, la formació de les Policies Locals/Guàrdia Urbana que formen part del PDS dels Jocs en matèria de transports de viatgers, i el disseny del corresponent Pla de Mobilitat.

El Pla de Mobilitat contempla 11 rutes segures per al trasllat d’esportistes i d’altres membres de l’organització, aquestes rutes parteixen totes de la vil·la mediterrània amb destinació a la resta de seus descentralitzades i centres hospitalaris de la zona.

S’incrementaran els efectius en zones d’especial influència com són les arribades i sortides de passatgers a l’aeroport de Barcelona i Reus, a les estacions de ferrocarrils, així com, a les estacions d’autobusos.

En relació a les restriccions de trànsit originades amb motiu de la celebració d’alguna de les competicions esportives, es té previst afectacions els dies 27 i 30 de juny a vies interurbanes i urbanes amb motiu de les proves de ciclisme contrarellotge i ciclisme en ruta.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar