loader
menu

CIUTAT

Creix el compliment de les ordenances municipals

El Circ Ciutat dimecres, 06 de juny de 2018

Les denúncies per infraccions de les ordenances municipals s'han reduït un 27% el primer quadrimestre de 2018 respecte el mateix període de l'any passat. En total s'han obert 454 denúncies enfront les 612 de 2017. Les infraccions per tinença o consum d'estupefaents a la via pública es mantenen com el tipus que genera més denúncies (138 aquest 2018 respecte les 146 de 2017), seguides de l'alteració de l'ordre públic (47 al 2018 per 73 al 2017). També destaca la reducció del 25% de les infraccions per tinença d'armes blanques o objectes prohibits (24 al 2018 per 32 l'any 2017).

Foto: circdetarragona.com

En matèria de seguretat viària, de gener a abril s'han tramitat 9.933 denúncies per infraccions de trànsit, un 13% més respecte els mateixos quatre mesos de 2017. En el marc de les campanyes institucionals de seguretat viària, en coordinació amb el Servei Català de Trànsit, s'han practicat 1.738 proves d'alcoholèmia i drogues als conductors, de les quals un 9% del total (141 han donat positiu). També s'han realitzat 16.666 controls de velocitat per radar, que han generat un total de 955 denúncies per conducció amb excés de velocitat (un 6% del total de vehicles controlats).

Respecte a l’accidentalitat, es manté la tendència reflectida en l’anterior Junta de Seguretat. S’han registrat un total de 375 accidents de trànsit en vies urbanes, fet que suposa una disminució del 4% respecte l’any 2017, amb les següents conseqüències:

- El 71%, només danys materials (266 accidents)

- El 28% han produït ferits lleus (104 accidents)

- L’ 1 % ha ocasionat ferits greus (5 accidents)

- 27 persones atropellades (reducció del 4%)

- No s’ha produït la mort de cap persona.

En l'àmbit penal, la Guàrdia Urbana ha realitzat un total de 1.016 diligències per diferents delictes, de les quals un 65% estan relacionades amb el Patrimoni (656 delictes) i el 13% amb la Seguretat Vial (127 delictes). S’han practicat 127 detencions relacionades amb aquests delictes, de les quals, el 32% ho han estat per delictes contra el Patrimoni (35 detencions), i el 5% per delictes contra la Seguretat Vial (5 detencions). El nombre de diligències ha crescut un 18% respecte al 2017 però en canvi la xifra de detencions suposa una reducció del 10% respecte el mateix període de l'any passat.

Col·laboració i coordinació policial

A la Junta Local de Seguretat també s’ha destacat la realització de diferents dispositius conjunts de la Guàrdia Urbana amb tots els cossos policials. Les actuacions estaven adreçades fonamentalment al control de les activitats en determinats establiments (bars, locutoris) on s’exercien activitats il·lícites, o en alguns pisos dedicats a activitats de tipus sexual o relacionades amb el tràfic de drogues o en determinats espais públics i accessos als barris de Ponent i Llevant i zones d’oci de la ciutat.

Dispositius conjunts entre els cossos policials

- Entrades en dos establiments en virtut de la normativa 4/15 i ordenances municipals en el barri de Campclar. En aquestes entrades, realitzades el 7 de març, van participar-hi agents de Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Inspecció de Treball. En l’operatiu es va detenir una persona per un delicte contra la salut pública, es van aixecar diverses actes i es va sancionar per irregularitats dos bars.

- Control preventius integrals al barri del Serrallo. En el marc d’aquest dispositiu que es va realitzar el passat 22 de març es va detenir una persona per un delicte contra la salut pública i es van identificar persones d’interès policial. Així mateix, es van sancionar en les diferents inspeccions alguns locals i es va denunciar diverses persones per tinença de substàncies estupefaents.

- Dispositiu al Mercat de Bonavista per detectar parades amb productes tèxtils falsificats. En aquest dispositiu conjunt amb Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Inspecció de treball i pèrits es van comissar vora 1.000 productes falsificats.

- Així mateix, durant el mes de febrer es van realitzar 14 detencions relacionades amb robatoris amb força a interior de vehicle al Barri de Torreforta i Campclar resolent un total de 15 fets i ingressant quatre dels detinguts a presó. A més, també es van resoldre 15 robatoris a trasters, alguns d’ells a Sant Pere i Sant Pau, en el qual es va detenir cinc persones.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar