loader
menu

CIUTAT

ERC dibuixa una TGN basada en els 'valors republicans'

El Circ Ciutat dimecres, 06 de juny de 2018

"Tarragona té els recursos suficients per convertir-se en una ciutat pròspera, necessita un canvi de rumb basat en els valors republicans i les estratègies compartides". Així ha començat a vendre la idea que té sobre la ciutat el portaveu d'ERC i candidat a les municipals de 2019, Pau Ricomà, en la conferència impartida al Col·legi d'Advocats i Farmacèutics, sota el títol "Tarragona. Canviar per prosperar".

Foto: ERC

Ricomà ha desgranat en sis apartats els diferents àmbits en que el seu partit invertirà esforços d'ara i fins les properes eleccions municipals. En el primer apartat, Valors Republicans, Pau Ricomà destaca que ‘governarem amb els valors republicans de l’honestedat, la transparència i el bon govern, pensant en les persones’. Per Ricomà, ‘Tarragona necessita que s’utilitzin molt bé els recursos de tots i que no es repeteixin casos com el Jaume I o la pèrdua de milions en ajudes per la biblioteca de Camp Clar o el Pla Integral de la Part Alta’.

Empoderament ciutadà

La Participació Ciutadana ha centrat també la conferència de Ricomà qui ha defensat la proposta de Consell de Districtes que des d’ERC ja s’havia posat sobre la taula. ‘Confio en la ciutadania activa i diversa. Hem de tenir en compte l’opinió dels tarragonins en els grans projectes de ciutat i en la gestió dels problemes quotidians. Els Consells de Districtes seran una eina d’empoderament ciutadà i de política comunitària’.

En l’apartat Treball i Futur, l’alcaldable d’ERC ha defensat la indústria com a model econòmic ‘perquè porta treballs qualificats, bons sous i es beneficia del coneixement del territori alhora que ens situa com a capdavanters en recerca amb institucions com l’ICIQ’. En aquest sentit, els republicans defensen la necessitat de crear un accelerador d’empreses compromeses amb la transformació energètica perquè ‘Tarragona pot ser líder en la lluita contra el canvi climàtic i en l’economia circular, posicionant-nos com a ciutat innovadora’.

També en l’àmbit econòmic l’alcaldable d’ERC ha defensat la creació d’un observatori del comerç per donar sortida als problemes que afecten el petit comerç.

En el quart eix, l’Urbanisme Social, Ricomà ha defensat que ‘l’ordenació i el creixement de la ciutat ha d’estar realment en mans dels poders públics i no dels interessos privats.’ L’alcaldable d’ERC aposta per ‘convertir el Francolí en el nexe d’unió entre Ponent, Nord i Centre, preservar els espais amb més valor paisatgístic, reactivar l’Anella Verda i regenerar , recuperar i rehabilitar el centre històric de Tarragona’.

El Banc d'Espanya, un centre cívic cultural

En el cinquè eix, Cultura per créixer, Pau Ricomà ha anunciat l’aposta per ‘impulsar una estratègia cultural i inclusiva convertint els centres cívics en centres cívics culturals de proximitat (CCCP) i el Banc d’Espanya en el Centre Cívic i Cultural la Rambla’. Per Ricomà, ‘la cultura és dignitat, creixement personal, cohesió social, activitat econòmica i projecció de ciutat. Una ciutat compromesa amb la cultura és sens dubte una ciutat més pròspera’.

En el darrer punt de la conferència, Mirada Metropolitana, l’alcaldable d’ERC per Tarragona ha afirmat que ‘els reptes de mobilitat, infraestructures, salut, residus, etc no són locals i les solucions tampoc ho seran’, i ha defensat que ‘si volem que Tarragona sigui un node que brilli, hem de treballar amb mentalitat de col·laboració per sobre de la competència estèril, compartint recursos amb les ciutats líders en turisme, industria agroalimentària o logística del nostre entorn’.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar