loader
menu

CIUTAT

Els hotels de TGN no noten l'arribada dels Jocs

Gerard Virgili Ciutat divendres, 08 de juny de 2018

La celebració a Tarragona dels Jocs Mediterranis, que finalment se celebraran un any després del previst, s’ha volgut projectar fins ara com una injecció de visitants que des del dia 22 de juny fins l’1 de juliol suposaran un important impacte per al turisme de la ciutat. Però tampoc és cap secret que molts temen que aquesta competició passi pel nostre territori sense pena ni glòria.

Foto: circdetarragona.com

Des de la CUP no van dubtar fa uns mesos de referir-se als Jocs com un «fracàs anunciat», i de moment no sembla que des de l’Ajuntament s’hagin volgut oferir dades que recolzin el contrari. L’endarreriment del projecte, així com la sensació que la construcció de les infraestructures s’ha dut a terme a contrarellotge, són alguns dels factors que han fet minvar la motivació de la ciutadania i qui sap si, també, l’atracció per part del públic.

El sector hoteler hauria de ser, sens dubte, un dels principals beneficiats per l’imminent aterratge dels Jocs a casa nostra. La majoria d’establiments, que tenien altes expectatives respecte a l’última setmana de juny, van plantejar una inflació de les tarifes, preparats per a l’alt nivell de demanda que s’esperava. Tot i les bones previsions, l’ocupació per a aquests dies mostra una realitat ben diferent: a dia d’avui, el pas dels Jocs per Tarragona no està suposant cap increment de les reserves als hotels de la ciutat. Alguns, fins i tot, han decidit abaixar els seus preus per atreure visitants: «S’havien plantejat unes tarifes, però les hem hagut de baixar», explica Narcís Batlla, director de l’Hotel AC. «Des d’ara fins el dia 19 estem plens, i del 22 en endavant tenim bastanta disponibilitat».

L’escassa quantitat de reserves relacionades amb els Jocs és una tònica que s’estén per la gran majoria d’hotels de la ciutat, però que no s’aplica a allotjaments més econòmics. El Tarragona Hostel ha vist com ha augmentat la seva ocupació a partir del dia 22, augment que pot estar motivat per la competició: «Durant aquesta setmana arriben diversos grups grans, alguns de l’estranger», asseguren des del local del carrer de la Unió.

Tot i això, aquest oasi no és indici suficient per a esperar una gran afluència als Jocs Mediterranis, per a l’inici dels quals falten escassos 15 dies. Els hotels de Tarragona no estant notant en absolut l’arribada de la competició, cosa que suposa una dura sorpresa per al sector i per a la ciutat. Veurem si, tot i l’insòlit silenci amb el qual s’acosta la competició, és capaç finalment d’atraure més espectadors dels que ens imaginem.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar