loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Jove de TGN aposta per combatre les desigualtats de gènere dins de la colla

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 10 de juny de 2018

La Colla Jove vol combatre i erradicar els esterotips, els rols i les desigualtats de gènere dins de la colla. Per tal d'aconseguir-ho, en els darrers dies ha presentat el futur pla de gènere, que té com a objectiu debatre sobre la situació i analitzar la situació de la dona a les colles castelleres, i en especial, a la del Cós del Bou. La primera trobada per tractar sobre el futur pla s'ha realitzat aquesta setmana, en assemblea oberta, en la qual van prendre part una trentena de castellers i castelleres d'edats molt variades. Segons la Colla Jove, l'objectiu del pla de gènere és crear una comissió que permeti revertir i combatre els estereotips, rols i desigualtats de gènere existents, ja sigui en l’àmbit social com en el casteller.

Fotos: Colla Jove Xiquets de Tarragona

Fotos: Colla Jove Xiquets de Tarragona

Les següents trobades serviran per dibuixar eixos de treball per pensar, redactar i aplicar el futur pla de gènere de la Colla.

Primer castell de 9

D'altra banda, la colla lila va aconseguir descarregar el primer castell de 9 de la temporada. Ho van fer en la Diada del Pati de la Colla Joves de Valls, on compartien plaça amb els amfitrions i tres colles més: Nens del Vendrell, Moixiganguers d’Igualada i Castellers de Barcelona.

L’objectiu dels tarragonins era portar el primer castell de 9 de la temporada i així ho van demostrar quan, en primera ronda, van començar a muntar el 3d9f. El castell va pujar tranquil i tret dels nervis de l’estrena, es va acabar descarregant amb força solvència.

El repte principal ja s’havia assolit però la Jove volia aprofitar les bones sensacions de la plaça i la feina feta al local per estrenar una altra estructura. Així doncs, en segona ronda va descarregar el primer 4d8a d’aquesta temporada. En tercera ronda la Jove va tornar a descarregar un 5d8 pràcticament de postal. Sembla que la catedral lila ofereix bones garanties per poder posar-li folre i un pis mes, però caldrà esperar unes quantes setmanes per veure’l a plaça.

Amb aquests tres castells, els del Cós del Bou completaven la millor diada de l’any a la qual afegirien en ronda de pilars, el segon pd6 descarregat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar