loader
menu

CIUTAT

Els veïns del centre envien el seu decàleg de peticions a Ballesteros

El Circ Ciutat diumenge, 17 de juny de 2018

L'Associació de Veïns Tarragona Centre fa anys que demana millores per al seu barri, sense que, de moment, l'Ajuntament li hagi fet cas ni els hagi escoltat. Per això, ara ha reunit totes les seves propostes i n'ha preparat un decàleg. L'objectiu és frenar la degradació que està patint la zona.

1

Més equipaments per al barri

Disposar d’equipaments municipals que donin resposta a les necessitats del barri. Equipaments culturals, cívics, esportius, llars d’infants, llars de gent gran etc. En aquest sentit, hem proposat que es destini el Banc d’Espanya a fer el gran centre cultural i social de Tarragona.

2

Parcs infantils a Corsini i a Ixart

Fer una reforma que ens permeti tenir un entorn urbà més agradable a la zona centre. Més places i zones per vianants. Ubicar parcs infantils a la Plaça Corsini i al C/Ixart.

3

Més zones verdes

Fer un centre de Tarragona més verd, creant noves zones enjardinades i recuperant per a la ciutadania espais desaprofitats. Fa uns dies van denunciar que l'Ajuntament no havia reposat els arbres que s'havien eliminat a causa de diferents obres. Com a exemples, l’espai de damunt del Palau de Congressos, on mai s'hi ha acabat de fer res i els jardins de l’antiga Fàbrica Chartreuse, entre d'altres.

4

Rehabilitació dels habitatges buits o envellits

Fer un pla de reciclatge urbà. Generar un pla d’ajuts a la rehabilitació d’habitatges buits o envellits que permeti que la zona centre recuperi població.

5

Evitar la invasió de terrasses

Evitar el 'monocultiu' de bars i terrasses. Evitar que l’espai públics (carrers, places) quedin exclusivament ocupades per negocis d’hoteleria.

6

Horts comunitaris

Una altra de les demandes de l'AV Tarragona Centre és que es puguin generar espais al centre de la ciutat destinats a horts comunitaris.

7

Més neteja als carrers

Com moltes associacions de veïns, la demanda d¡una ciutat més neta també forma part del decàleg. Tant pel que fa als carrers, com pel que fa al sistema de recollida d'escombraries. 

8

Ajudar al petit comerç

Afavorir la creació de nous negocis i fer un pla d’ajut i recuperació per al petit comerç. Els veïns denuncien que el tancament de locals és constant des de fa anys i la imatge que es projecta amb locals buits és pèssima per a la ciutat i sobretot per a la zona centre.

 

9

Més aparcament verd i pàrquings amb preus 'raonables'

La demanda d'aparcament per a residents (zona verda) també està present en el decàleg de l'AV Tarragona Centre, ja que asseguren que tan sols hi ha zona blava. També apunten la necessitat detenir pàrquings a preus 'raonables'.

10

Un autèntic pla de recuperació del centre

El darrer punt no és cap demanda concreta; és reiterar el desig de que el consistori agrupi totes aquestes reivindicacions i altres que puguin sortir perquè en surti un autèntic 'PLA DE RECUPERACIÓ DEL CENTRE' que pugui donar un nou impuls a aquest espai de la ciutat.

circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar