loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament instal·larà càmeres a les grades del Circ romà de Sedassos

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 19 de juny de 2018

La intervenció a les grades del Circ romà de la plaça dels Sedassos ja ha finalitzat. Amb 10 mesos de retard i havent generat controvèrsia no només entre la ciutadania, sinó també en veus legitimades dins del món de l'arqueologia. Un cop acabada l'obra, l'Ajuntament de Tarragona ha informat que en breu instal·larà càmeres de vídeo vigilància per tal de controlar-ne les possibles mostres d'incivisme i alhora també ha explicat que mentre finalitza el disseny i instal·lació de la tanca perimetral definitiva, se n'instal·larà una de provisional per evitar l’accés al monument.

Foto: circdetarragona.com

La regidora de Patrimoni, Begoña Floría ha recordat que per tal d’evitar denunciar el contracte, que hagués suposat la paralització de les obres, es va optar per fer un seguiment exhaustiu que ha permès finalitzar-les abans d’esgotar el termini màxim per tal de rebre la subvenció de l’Estat. Amb tot, s’ha sancionat l’empresa amb una multa diària fins a l’entrega de l’obra i confiscat la seva garantia. Un cop recepcionada l’obra, l’àrea de Patrimoni completarà el projecte en els aspectes de seguretat i per tal de separar clarament l’àmbit públic de la plaça de la zona del monument evitant la permeabilitat.

El model previst de gestió inclourà en l’inici la visita programada de grups, amb la intenció que en un futur s’integri al circuit visitable del conjunt del Circ. Mentre, els tècnics estudien les activitats públiques que es podran dur a terme en aquest nou espai de la ciutat, fent-les compatibles amb la preservació patrimonial i la convivència amb els veïns.

El projecte executat ha estat una intervenció urbanística mitjançant la millora i la integració en el conjunt monumental recuperant-lo com a nexe d’unió entre la part superior de la graderia-visòrium (carrer Ferrers) i la inferior (imma cavea-podi-plaça Sedassos). La restitució volumètrica de part de les grades acompleix l’objectiu de fer el monument més entenedor i ha convertit un espai degradat en un lloc renovat.

Cal recordar que, segons la llei 9/93 de Patrimoni, el material emprat en la reconstrucció no pot imitar les restes, diferenciant molt bé l’antic del nou, així com determina que ha de ser una actuació reversible. L’obra executada acompleix aquests requisits.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar