loader
menu

CIUTAT

El Rei i Sánchez, sí; Torra, dubte fins a darrera hora

El Circ Ciutat dijous, 21 de juny de 2018

Els encarregats del protocol de la cerimònia d'inauguració dels Jocs Mediterranis continuen bojos. A un dia perquè comenci l'esdeveniment, la presència del President de la Generalitat, Quim Torra, continua sent una incògnita. "Li preguem al Rei d'Espanya que ens visitarà que demani excuses al poble de Catalunya", va apuntar Torra durant la seva intervenció durant l'acte d'inauguració del nou Palau d'esports Catalunya, una de les joies de l'Anella Mediterrània, on també va aprofitar per recordar la "situació de greu excepcionalitat" que es viu al país.

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

"Que se sàpiga que mig govern és a la presó i l'altra meitat, a l'exili", o "qui vulgui saber què són els llaços grocs que s'emporti una resposta clara", va etzibar el Molt Honorable damunt el parquet del nou i flamant pavelló dels Jocs. A molts dels presents, Ballesteros inclòs, el discurs de Torra els va agafar de sorpresa, tot pensant que aquell no era el moment per fer aquest tipus de proclames. Fins i tot, hi va haver una intervenció del President Puigdemont, via pantalla, al qual, a més, se'l va presentar com a Molt Honorable.

En una escala de l'1 al 10 sobre les possibilitats que torni a Tarragona per assistir a la cerimònia d'inauguració dels Jocs del divendres 22, en una entrevista a Tarragona Ràdio, el President Torra va dir que "un 5". Tot enlaire, res aclarit. Vol que Felip VI rectifiqui i demani perdó al poble de Catalunya pel seu discurs del 3 d'octubre.

D'aquesta manera, l'acte va acabar polititzat, tot i que havia de servir per tallar el llaç, en aquest cas, córrer la cortina, de la última instal·lació que quedava per inaugurar de l'Anella Mediterrània. Íntegrament finançada per la Generalitat; un ens, segons Torra, que havia concedit 32 milions d'euros als Jocs. El President va agrair la tenacitat a l'alcalde Ballesteros, tot insistint que "necessitem més Tarragones per tenir el país que volem".

Abans que Torra, abitllat amb un llaç groc a la seva americana, el discurs de Ballesteros va ser diametralment oposat, i com era de preveure, va girar únicament en torn a l'equipament que estaven a punt d'inaugurar, a la imminència dels Jocs i també a felicitar les persones que havien contribuït a que Tarragona 2018 hagi estat una realitat. "Em sento bàsicament feliç perquè s'ha materialitzat un somni", indicava el batlle tarragoní, qui, fins i tot es va atrevir a assegurar que "amb permís de l'Arquebisbe, aquesta és la meva segona catedral", referint-se al pavelló que eren a punt d'inaugurar.

Visita institucional a l'Ajuntament

La primera visita de Torra a Tarragona havia començat per l'Ajuntament, on va signar en el llibre d'honor. Ballesteros li va regalar un Tarracus, el llibre "Somnis de Tarraco".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar