loader
menu

CIUTAT

TGN estrena la nova passarel·la Balcó-Miracle a ritme d'Amparito

El Circ Ciutat dijous, 21 de juny de 2018

A ritme d'Amparito Roca, amb una calor sufocant i amb força expectació. Així s'ha inaugurat l'anhelada passarel·la de vianants que per fi apropa el centre de Tarragona al mar i que ha estat íntegrament finançada per l'Autoritat Portuària de Tarragona. Entre 10 i 15 minuts, segons la velocitat de cadascú; aquest serà el temps que es tardarà en recórrer els 300 metres, salvant, així, les vies del tren i poder accedir a la zona del Miracle.

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

Fotos: circdetarragona

Casualment, l'estrena d'aquesta 'serp' de formigó arriba amb retard respecte les primeres previsions, que apuntaven que la passarel·la havia d'estar enllestida durant la tardor de l'any passat. Finalment, l'estrena es produeix just quan ha arribat l'estiu, i a només 24 hores de que arrenquin els Jocs; d'aquesta manera, tant les persones que visitin la ciutat com els propis tarragonins i tarragonines ja la podran gaudir.

En matèria de mobilitat, però, encara queden deures per fer, sobretot si s'agafa la passarel·la en direcció al Balcó. Les persones amb mobilitat reduïda, principalment, les que vagin amb cadira de rodes tindran dificultats per arribar al Balcó del Miracle, ja que quan arribin a dalt de tot de la Baixada del Toro toparan amb les escales que connecten amb el Balcó.

Pel que fa als materials, la nova passera és d’estructura metàl·lica sobre pilars de formigó i el seu traçat respon a un encaix geomètric per obtenir baixades màximes d’un 6%, amb el menor desenvolupament possible i creant el mínim impacte visual.

També s’incorporen dos ascensors al costat de mar per salvar un primer desnivell d’uns vuit metres entre la cota del passeig Marítim i la cota superior d’encreuament de les vies del ferrocarril. A més, s’ha construït també una rampa d’accés en direcció a l’estació de viatgers a la zona del passeig d’España.

En el torn de parlaments, l'encara president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu, ha tornat a repetir, en to irònic, que "la passarel·la la paga el Port, però amb molt de gust per a la ciutat". També ha recordat que des del Port també es financia l'obra de remodelació del passeig Marítim, que es preveu que estigui llest a finals d'any; una data en què Andreu ja no presidirà el Port després que fa uns dies va anunciar la seva dimissió del càrrec. Consulta el vídeo de la intervenció d'Andreu.

Les obres, executades per l’empresa Vías y Construcciones S.A., es van iniciar el 8 de setembre de 2016 i han finalitzat el 31 de maig d’aquest any. El cost total ha estat de 1.675.778 euros sense IVA.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar