loader
menu

CIUTAT

Torra assistirà a la inauguració dels Jocs, però anuncia que trenca amb Felip VI

El Circ Ciutat divendres, 22 de juny de 2018

Després de la incertesa generada en els darrers dies i també en les darreres hores, el President de la Generalitat, Quim Torra, assistirà finalment aquest vespre a la cerimònia d'inauguració dels Jocs Mediterranis al Nou Estadi de Tarragona. Torra, però, també ha anunciat que a partir d'avui trenca relacions amb Felip VI i la monarquia espanyola.

Foto: circdetarragona.com

Tot i confirmar la seva assistència a la llotja d'honor del Nou Estadi, Torra ha deixat clar que no participarà en cap acte organitzat per Zarzuela i no convidarà al rei Felip VI a cap acte organitzat per la Generalitat: "No som súbdits, som ciutadans i és així com ens comportarem d'ara endavant. Avui hi seré: aquests Jocs es fan a Tarragona, a Catalunya, i s'han organitzat i pagat, sobretot, des del nostre país. Nosaltres hi serem perquè és casa nostra. No foragitaran al president i el govern del país de casa nostra, mai més. La presència del monarca d'Espanya no condicionarà les nostres accions. A Catalunya manen els catalans"

Torra ha explicat que ha esperat fins a l'últim moment que el rei reflexionés i volgués escoltar el moment de greu excepcionalitat que viu actualment Catalunya. "No hi ha normalitat a Catalunya, quaranta anys després de la fi del franquisme, es continua perseguint a la gent a Catalunya per les seves idees", ha recordat el President, just el mateix que va explicar fa només 24 hores, durant la inauguració del Palau d'esports Catalunya, a l'Anella Mediterrània.

Torra ha retret a Felip VI que no hagi demanat perdó pel "greu" missatge que va pronunciar el 3 d'octubre i diu que és incomprensible que no s'hagi obert cap espai de diàleg: "Davant de tot això, el rei d'Espanya no ha demanat perdó des que va comparèixer a la televisió el 3 d'octubre en una greu declaració política per donar cobertura a la repressió i la violència policial que s'havia produït dos dies abans. Felip VI, vuit mesos després, no ha expressat ni una paraula de suport ni a ells ni a les seves famílies".

"Volem dignitat i no fotografies, volem dignitat i no menyspreu a la institució de la presidència de la Generalitat. Volem dignitat i que els nostres himnes i símbols nacionals siguin tractats com a tals", ha insistit el President.

En la seva compareixença pública, el Molt Honorable ha anunciat que avui lliurarà al rei d'Espanya els informes del Síndic de Greuges sobre l'1 d'octubre i la persecució penal posterior.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar